Kad ako ne sad: Gusta juha od kukuruza

Guliver/Shutterstock
Zagrij ulje na tavi i pirjaj sitno narezan luk dok ne postane slatkast. Za t vrijeme oštrim nožem skini zrna s klipova. Slatko zrnje stavi u posudu zajedno s povrtnim temeljcem. Pusti neka provrije, a zatim ga kuhaj na laganoj vatri poklopljenog oko 15 minuta, dok ne omekša. Povremeno promiješaj.
Vidi originalni članak

Makni s vatre i ohladi. Pasiraj štapnim mikserom ili u blenderu dok se ne pretvori u glatku smjesu. Vrati juhu u lonac, dodaj vrhnje, papar, sol, muškatni oraščić i kim te zagrijavaj juhu. Posluži vruću juhu u zagrijanim zdjelicama i ukrasi ružmarinom.

Sastojci:

  • 5 kukuruza u klipu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka
  • 7 i 1/2 dl povrtnog temeljca
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • kim u prahu
  • grančica ružmarina

Otkrij prednosti kukuruza, niskokaloričan i odličan za probavu.

Posjeti missZDRAVA.hr