Juha od brokule i krumpira

Jednostavna, a ukusna juha od brokule, krumpira i vrhnja zagrijat će te u ovim hladnim danima. Brokula je idealna namirnica koju bi trebala uvrstiti u zdravu prehranu zbog njezinog prehrambenog bogatstva i niskokaloričnosti. Sastojci za ovu juhu dovoljni su za četiri porcije, a priprema traje oko 45 minuta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg krumpira (bijelog)
  • 1 srednji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 veća glavica brokule
  • sol, papar, maslinovo ulje
  • kiselo vrhnje, voda

Priprema:

  1. Krumpir oguli, a brokulu operi i nakidaj na manje cvjetove. Mekaniji dio stapke brokule nasjeckaj na sitne kockice kao i 1/3 krumpira, ostatak krumpira nasjeckaj na veće kocke. Luk i češnjak nasjeckaj na sitno.
  2. Na maslinovom ulju poprži luk i češnjak pa mu dodaj krumpir i sitno nasjeckane dijelove brokule, kratko propirjaj pa zalij vodom da prekrije povrće. Začini sa soli i paprom, kuhaj oko 15 minuta. Dodaj cvjetove brokule i kuhaj još 5 minuta.
  3. Kada su se krumpir i brokula skuhali, izvadi veće komade povrća iz posude, a ostatak usitni štapnim mikserom da dobiješ glatku juhu pa dodaj dvije velike žlice kiselog vrhnja. Dobro promiješaj.
  4. Vrati povrće u juhu i po potrebi dodaj vodu i začina ako je potrebno. Pusti da još jednom prokuha i posluži. Dobar tek!

Više recepata potraži na Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr