Josip se natječe za kuhara zime
'Bavim se aktivno kuhanjem od svoje 18 godine, a prije toga sam pohađao ugostiteljsku školu. S obzirom da imam 23 godine, mogu reći da sam radio na poprilično zavidnim mjestima s obzirom da sam u svojoj 20-oj godini već bio voditelj kuhinje u jednom popularnom restoranu u Zagrebu.
Pošto su i moji roditelji cijeli život bili u ugostiteljstvu i glazbi, nekako sam se i ja našao upravo u te dvije stvari, pa stoga u slobodno vrijeme sviram bass u jednom blues bandu', objašnjava Josip.
Zimi kuham jela koja me podsjećaju na tople dane
Ovog tjedna smo izabrali netipičnog kuhara sezone, koji smatra kako hrana ne mora biti nužno povezana s godišnjim dobima.
'Mislim da hrana nema puno veze s određenim godišnjim dobima. Iako ljudi govore da se teža hrana jede zimi, a lakša ljeti, ja tome ne pridajem puno važnosti'.
'Zimi najradije kuham nešto što nije vezano uz zimu da se prisjetim lijepih i sunčanih ljetnih dana koji će nam doći. Makar ne mogu reći da ne volim pojesti sarmu i krvavice. Od zimskih namirnica najviše volim zelje i kobasice', kaže Josip koji nam je otkrio i trikove iz svoje kuhinje.
'Neki od mojih trikova su da ne miješam ugljikohidrate i proteine. Od povrća mi je najdraža brokula, luk, mrkva i zelena salata. Od mesa junetina i naravno janjetina, a od začina volim origano, kopar, cimet i bosiljak'.
Kao nagradu za svoj recept za pureće medaljone sa njokima, Josip od MAGGI-ja dobiva poklon paket proizvoda MAGGI Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"