Dok ih još ima: Čips od bundeve i pesto od bučinih koštica

Guliver/Shutterstock
Buča je k nama prije dvadesetak godina stigla u bezbroj varijanti iz cijelog svijeta, ponajprije kao dio alternative, ekouzgoja te tzv. zdrave i dijetalne hrane koja se može primjenjivati u svim jelima, čak i sirova, dok kalorija ima zanemarivo malo, kaže Božica Brkan s gastroportala Oblizeki i preporučuje dva ukusna jela od buče.
Vidi originalni članak

Pesto od koštica

Sastojci:

  • 300 g bučinih koštica
  • 2 dl bučina ulja
  • 200 g paškog sira
  • 1 vezica majčine dušice
  • 2 grančice ružmarina
  • sol

Priprema: U blenderu izmiksaj bučine koštice pa im dodaj bučino ulje i nasjeckano začinsko bilje te ribani sir i sol.

Čips od bundeve

Sastojci:

  • 2 muškatne ili butternut bundeve
  • maslinovo ulje
  • sol
  • parmezan ili origano ili crvena paprika ili cimet

Priprema: Buču naribaj. Protvan obloži papirom za pečenje pa na njega poslaži ploškice i premaži maslinovim uljem, posoli i po želji pospi sirom ili začinima. Peci 20-ak minuta na 150 stupnjeva Celzijevih dok ne postanu hrskave.

4 super jela od bundeve

Posjeti missZDRAVA.hr