Ječam, kopar i krastavci vole se u ljetnoj salati

Thinkstock
Slani feta sir, neutralan ječam, svježi krastavci i aromatičan kopar - divan spoj za vruće dane. Salata koja sadrži sve komponente koje su ti potrebne za vrijeme vrućeg ljetnog dana –osvježavajuća je, hladna i lagana.
Vidi originalni članak

Ne sadrži nepotrebne kalorije i vrlo je bogatog okusa. Iskoristi ječam i dopusti da te iznenadi koliko se dobro slaže s krastavcima i maslinama,pa sve skupa zalij finim dressingom od limuna i kopra.

Potrebno ti je:

  • 200 g ječma
  • 1 limun
  • 2 žličice senfa
  • 1 mali luk
  • 4 žlice kopra
  • 1 šalica maslina
  • 2 srednja krastavca
  • 150 g feta sira
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

Skuhaj ječam u slanoj vodi. Za vrijeme dok se ječam kuha, napravi dressing od korice jednog limuna, 2 žlice soka limuna, kopra, maslinovog ulja i naribanog manjeg luka. Nasjeckaj krastavce i masline pa ih ubaci u skuhani i ohlađeni ječam. Zalij sve dressingom i pospi feta sirom.

Dobar tek! 

Još ukusnih recepata potraži na portalu Gastro.hr!

Posjeti missZDRAVA.hr