Ječam, kopar i krastavci vole se u ljetnoj salati
Slani feta sir, neutralan ječam, svježi krastavci i aromatičan kopar - divan spoj za vruće dane. Salata koja sadrži sve komponente koje su ti potrebne za vrijeme vrućeg ljetnog dana –osvježavajuća je, hladna i lagana.
Ne sadrži nepotrebne kalorije i vrlo je bogatog okusa. Iskoristi ječam i dopusti da te iznenadi koliko se dobro slaže s krastavcima i maslinama,pa sve skupa zalij finim dressingom od limuna i kopra.
Potrebno ti je:
- 200 g ječma
- 1 limun
- 2 žličice senfa
- 1 mali luk
- 4 žlice kopra
- 1 šalica maslina
- 2 srednja krastavca
- 150 g feta sira
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
Skuhaj ječam u slanoj vodi. Za vrijeme dok se ječam kuha, napravi dressing od korice jednog limuna, 2 žlice soka limuna, kopra, maslinovog ulja i naribanog manjeg luka. Nasjeckaj krastavce i masline pa ih ubaci u skuhani i ohlađeni ječam. Zalij sve dressingom i pospi feta sirom.
Dobar tek!
Još ukusnih recepata potraži na portalu Gastro.hr!