Hrskavi keksi od kokosa, badema i naranče za slatke blagdane

Žarko Bašić/PIXSELL
Kako napraviti ukusne i zanimljive božićne kolače i kekse, a pritom koristiti zdravije zamjene za bijeli šećer i zdravije vrste brašna, otkriva Iva Pehar, pobjednica Masterchefa 2015. Donosimo ti recept za hrskave kekse od kokosa, badema i naranče kao bi tvoji blagdani bili zdravi i slatki.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 g kokosova šećera
  • kora od 1 limuna
  • kora od 1 naranče
  • 3 žlice Muscovado nerafiniranog smeđeg šećera
  • 100 g badema
  • 100 g oraha
  • 100 g lješnjaka
  • 150 g kokosova brašna
  • 100 g brusnica 
  • 200 ml ruma
  • 100 g šljiva
  • 100 g bijele čokolade
  • 160 g glatkog brašna
  • 90 g prosenog brašna

Priprema:

Pjenasto izmiksaj žumanjke sa šećerom. U tu smjesu dodaj sjeckane orašaste plodove, sjeckanu bijelu čokoladu, brusnice koje su se prethodno natapale u rumu oko 30 min i sjeckane šljive. Sve dobro promiješaj i dodaj tučeni bjelanjak i na kraju prosijano glatko i proseno brašno. Smjesu rasporedi na pleh za pečenje i peci u pećnici na 180 °C oko 15 minuta.

Radionicu pripreme zdravih kolača je omogućio Encian, a u pripremi kolača koristile su se namirnice iz njihove linije Superfoods koje su dobre za zdravlje i podizanje energije tijekom dana. 

Pogledaj video kako je bilo na radionici sa čitateljima!

Posjeti missZDRAVA.hr