Hrskavi batat s umakom od limete
Donosimo ti recept za hrskave batate s osvježavajućim umakom od limete. Slatki krumpir ili batat bogat je mineralima i vitaminima, a može se pripremati kao i krumpir - kuhan, pečen ili pržen. Za pripremu ovog recepta potrebno je trideset minuta, a recept prenosimo s portala Gastro.hr
Sastojci:
- 3 batata, odnosno slatka krumpira, (oguliti ih i svaki narezati uzdužno na 8 kriški)
- 2 žlice biljnog ulja
- morska sol
- svježe mljeveni papar
- 1/3 šalica majoneze
- 1/4 žličice naribane korice limete
- 2 žličice iscijeđenog soka limete
- nasjeckani svježi korijander
Priprema:
- Pećnicu zagrij na 230˚C.
- Kriške krumpira posloži na lim za pečenje obložen folijom, pošpricaj uljem te začini sa soli i paprom. Peci uz jedno okretanje od 25 do 30 minuta, dok postanu hrskavi i poprime boju.
- U međuvremenu, pomiješaj majonezu, koricu i sok limete u zdjelici.
- Pečene krumpire začini s još malo soli, posipaj korijanderom i serviraj uz umak.
Recept je preuzet s portala Gastro.hr
Doznaj više o slatkom krumpiru ili batatu ovdje.