Hokaido kaša za zimski doručak
Jadranka Boban Pejić, autorica Škole prirodnog kuhanja u Makronovi, predlaže ti kombinaciju izuzetno hranjivih cjelovitih žitarica – prosa i amaranta, bundeve koja će ovoj kaši dati slatkoću te kiselog kupusa koji je idealna zimska okrepljujuća namirnica
Zimi nam je ponekad teško ustati iz toplog kreveta, no uz pravi zimski doručak, bit će ti zasigurno lakše započeti dan. Zagrij organizam jutarnjim objedom - imat ćeš puno više energije tijekom dana i više ćeš toga stići obaviti na kvalitetniji način.
Zimska bogata kaša
- 1 šalica prosa
- ½ šalice amaranta
- 200 g bundeve hokaido
- 1 luk
- 2 jušne žlice tamnog sezamovog ulja
- 1 šalica kiselog kupusa
- 5 šalica vode
Na zagrijanom sezamovom ulju propirjaj sitno nasjeckani luk pa dodaj kiseli kupus, miješaj 2-3 minute. Dodaj bundevu i oprane žitarice, dobro promiješaj i ulij vodu. Kada zakuha, smanji vatru i poklopljeno kuhaj 30 minuta. Sve promiješaj.
p.s. Žvači dobro i uživaj!