Hladni desert s trešnjama i kremom od indijskih oraščića
Dolaskom ljeta organizam valja osvježiti, pa ćemo slastice manje peći u pećnici, biskviti su tanji, a idealno osvježenje je sladoled i nestimulativne tekućine koje doprinose prirodnijem funkcioniranju organizma u vrijeme ljetnih vrućina. U toplijem periodu godine prednost dajemo laganijim slasticama s biskvitima i kremama, koji sadrže manje masnoća. Često ih radimo u kombinaciji s kukuruznim i rižinim brašnom, a kus kus može biti odlična podloga za kolač. Masnoće se u ljetnim slasticama koriste u malim količinama stoga se koriste orašasti plodovi kao kvalitetan izvor esencijalnih masnih kiselina.
Sastojci:
- 2 dcl jabučnog soka
- 2 žlice agara (biljne zamjene za želatinu)
- 0,5 kg trešanja (jagoda, očišćeno)
- prstohvat soli
Sastojci za kremu
- 150 gr indijskih oraščića (usitnjeni)
- 100 gr sojine šlag kreme (u tetrapaku)
Priprema: Jabučni sok kuhaj s agar agarom 10 minuta na laganoj vatri. Dodaj trešnje i sol te sve zajedno kuhaj još 5 minuta. Pusti da se ohladi, kada treba promiješaj i pripremi za posluživanje. Oraščiće fino samelji te mu dodaj šlag do željene gustoće. Kanten od trešanja posluži s kremom od oraščića.
Brzi cheesecake bez pečenja sa šumskim voćem
Napomena: Naslovna fotografija nije fotografija recepta