Heljda - saveznik dobrog pamćenja

Thinkstock
Poznata po brojnim hranjivim svojstvima, heljda predstavlja idealan izbor za sve one koji žele poboljšati pamćenje odnosno očuvati krvne žile. Ova biljka podrijetlom iz Azije izuzetno je bogata mineralima poput kalija, fosfora i kalcija, ali i mikroelementima poput joda i cinka, koji su neophodni za pravilan razvoj i funkcioniranje organizma
Vidi originalni članak

Savjetuje se redovita konzumacija ove žitarice

U današnjem vremenu, punom stresa i zagađenja, organizmu je nužno priuštiti odgovarajuće sastojke koji pospješuju njegovo opće blagostanje i blagotvorno djeluju na njega. Kako bi vratila izgubljenu energiju i osvježila krvne žile, savjetuje se redovita konzumacija ove žitarice, koja se svrstava u žitarice jer je zrnata poput riže i tako se i priprema, iako se po morfološkim i fiziološkim svojstvima bitno razlikuje od svih drugih žitarica.

Kako konzumirati heljdu?

Heljdu inače možeš uzimati i kao užinu, zatim kekse od zrna ove biljke ili u kombinaciji s drugim zdravim namirnicama. Također, preporučuje se osobama koje se oporavljaju od bolesti i starijim osobama, ali i onima s probavnim smetnjama. Uz to što doprinosi pravilnom radu crijeva, značajna je i u vegetarijanskoj prehrani budući da obiluje bjelančevinama, koje su kod heljde kvalitetnije nego kod drugih žitarica, te sadrže vitamine B1 i B2.

Saznaj više o heljdi u službi snova!

Posjeti missZDRAVA.hr