Granita ledeni desert od sezonskog voća poslužen u čaši

shutterstock Granita od lubenice
Granita je talijanski desert koji se često servira u čaši i kao piće. Sastoji se od voćnog soka i šećera ili nekog sladila, zamrzava se, a tijekom zamrzavanja se promiješa te prilikom posluživanja u piću ostaju kristali leda.
Vidi originalni članak

Prije posluživanja granitu grabi vilicom, komadiće stavljaj  u rashlađene čaše za posluživanje i listovima mente ili bobicama voća.

Sastojci:

  • 500 g grožđa ili nekog drugog voća
  • 2 žlice soka od limuna
  • žličica javorovog sirupa
  • ekstrakt vanilije

cheesecake Mousse od grožđa gotov za 15 minuta

Priprema

  • Izmiksaj i propasiraj grožđe.
  • Dodaj javorov sirup, ekstrakt vanilije i limunov sok.
  • Miješaj dok se javorov sirup ne rastopi.
  • Ulij u posudu za zamrzavanje, poklopi i stavi u zamrzivač.
  • Tijekom zamrzavanja nekoliko puta promiješaj smjesu.

Naša čitateljica Snježana pripremila nam je jesensku štrudlu od grožđa Recept tjedna: štrudla od grožđa

Posjeti missZDRAVA.hr