Gastro Cabaret: Oda palačinkama
Edukativan dio od 17 do 19 h
Zašto je recept za palačinke već godinama najtraženiji, sve o povijesti i kulturološkom aspektu palačinke i kako pripremiti bezglutensku palačinku, građani će moći saznati od 17 do 19 sati, u restoranu Piccolo Mondo. Na predavanjima (na koja je ulaz besplatan), znanstvena novakinja iz Instituta za etnologiju i folkloristiku Jelena Ivanišević gostima će ispričati zanimljivu priču o palačinki kao "prevrtljivoj slastici". Akademik kulinarstva i renomirani chef Branko Ognjenović svoju će viziju palačinke prezentirati na njemu prepoznatljiv i zabavan način a na temu bezglutenskih palačinki osvrnut će se naša suradnica Gastro.hr-a doc. dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl.ing.bioteh, uz pomoć chefa Ognjenovića koji će se pobrinuti za praktični dio prezentacije.
Od jutra pa sve do poslijepodnevnih sati, građani su pozvani da posjete hotel Dubrovnik i uživaju u promotivnoj ponudi palačinki koja se, u susret Gastro Cabaretu, od 10. do 16. prosinca nalazi u ponudi restorana Piccolo Mondo i Kavane Dubrovnik po specijalno sniženim cijenama od 20 do 25 kn.
U 20 h započinje večernji dio događanja za uzvanike na kojem će dvoje najsretnijih čitatelja Gastro.hr-a koji osvoje VIP pozivnicu sudjelovati u kuharskom showu, te će uz mentoriranje Gastro.hr chefova peći za ovu priliku specijalno kreirane palačinke. Uključi se i osvoji svoju VIP ulaznicu!
Uz voditelja večeri Frane Riđana i odličan glazbeni program benda October Light, gosti Gastro Cabareta moći će uživati u ugodnom druženju i gastro delicijama u obliku nezaobilaznih palačinki, a sommelier vinoteke Jabuke i ruže posjetitljima će ukazati na male trikove sljubljivanja vina i palačinki.
Ususret Cabaretu
Uputiš li se putem hotela Dubrovnik na Trgu bana Jelačića do 16. prosinca, moći ćeš kušati neku od palačinki s posebnog menija koji je chef kuhinje restorana Piccolo Mondo, Slobodan Ponjan-Pavor, osmislio u susret Cabaretu. Po promotivnim cijenama od 20 do 25 kn možeš birati između tradicionalnih palačinki s različitim džemovima uz šalicu toplog čaja, palačinki s orasima i vinskim preljevom uz čašu pjenušca, palačinki s čokoladom i kuglicom sladoleda od vanilije ili možeš probati Zagrebačku palačinku sa svježim zagrebačkim kravljim sirem, grožđicama, jajima i vrhnjem, koju je chef Slobodan povodom Gastro Cabareta izvanredno uvrstio u ponudu.
Više info na: www.gastro.hr
Radionice i degustacije:- od 17.00.do 19.00 sati u zagrebačkom restoranu Picciolo Modno u Hotelu Dubrovnik
- od 17.00 h povijest i kulturološke aspekte palačinke predstavlja etnologinja Jelena Ivanišević
- od 17.30 h Sve tajne dobre palačinke razotkriva chef Branko Ognjenović
- 18.00 h kako pripremiti BEZGLUTENSKU PALAČINKU; gastro trikovi i nutricionistička analiza dr.sc. Darije Vranešić Bender
- 18.30 h čokoladna priča jedne palačinke
- od 17.00.do 19.00 sati u zagrebačkom restoranu Picciolo Modno u Hotelu Dubrovnik
- od 17.00 h povijest i kulturološke aspekte palačinke predstavlja etnologinja Jelena Ivanišević
- od 17.30 h Sve tajne dobre palačinke razotkriva chef Branko Ognjenović
- 18.00 h kako pripremiti BEZGLUTENSKU PALAČINKU; gastro trikovi i nutricionistička analiza dr.sc. Darije Vranešić Bender
- 18.30 h čokoladna priča jedne palačinke