Fritata sa začinskim biljem i parmezanom
Ljubitelji začinskog bilja će uživati u ovom jelu! Budući da proces od mućkanja jaja do serviranja traje samo 15 minuta, fritata je idealan brzi ručak ili večera.
Ovu fritatu sa začinskim biljem možeš bez problema podijeliti s još jednom osobom, a po želji na vrh dodaj i šnite pršuta. Ne zaboravi prije posluživanja na vrh naribati i parmezan!
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 žlice vode
- ½ žličice soli
- 1 žlica nasjeckane metvice
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
- 1 žličica nasjeckanog origana
- 1 žličica nasjeckanog timijana
- 1 ½ žlica maslaca
- Papar
- Parmezan
Priprema:
- Smućkaj jaja s 2 žlice vode i soli.
- Dodaj fino nasjeckanu metvicu, vlasac, origano, timijan i peršin. Rastopi maslac na tavici promjera 25 cm.
- Dodaj jaja, smanji vatru i pusti da se peče otprilike tri minute. Nakon toga počni odizati krajeve kako bi preostala smjesa jaja mogla iscuriti ispod.
- Peci fritatu još 3-5 minuta, dok se ne stisne, ali u sredini bi i dalje trebala biti kremasta.
Naribaj parmezan i uživaj u aromatičnoj fritati!