Fritata sa začinskim biljem i parmezanom

Guliver/Shutterstock
Ljubitelji začinskog bilja će uživati u ovom jelu! Budući da proces od mućkanja jaja do serviranja traje samo 15 minuta, fritata je idealan brzi ručak ili večera.
Vidi originalni članak

Ovu fritatu sa začinskim biljem možeš bez problema podijeliti s još jednom osobom, a po želji na vrh dodaj i šnite pršuta. Ne zaboravi prije posluživanja na vrh naribati i parmezan!

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 žlice vode
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica nasjeckane metvice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca
  • 1 žličica nasjeckanog origana
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 1 ½ žlica maslaca
  • Papar
  • Parmezan

Svjetski dan jaja 11. listopada Zašto su jaja tako dobra za mršavljenje?

jaja 3 načina kako pripremiti savršena jaja prema poznatoj fitness blogerici

Priprema:

  1. Smućkaj jaja s 2 žlice vode i soli.
  2. Dodaj fino nasjeckanu metvicu, vlasac, origano, timijan i peršin. Rastopi maslac na tavici promjera 25 cm.
  3. Dodaj jaja, smanji vatru i pusti da se peče otprilike tri minute. Nakon toga počni odizati krajeve kako bi preostala smjesa jaja mogla iscuriti ispod
  4. Peci fritatu još 3-5 minuta, dok se ne stisne, ali u sredini bi i dalje trebala biti kremasta.   

Naribaj parmezan i uživaj u aromatičnoj fritati!

 

Posjeti missZDRAVA.hr