Festival koji ujedinjuje filmove i ukusnu hranu, jedi i uživaj!

Promo
Na Food Film Festivalu Zagreb posjetitelji će moći uživati u filmskom pikniku na travi uz odlične filmove u kojima hrana igra glavnu ulogu, a svoju gastro ponudu će predstaviti čak 30 izlagača. Festival će se održati od 8 do 17. rujna u parku Zrinjevac.
Vidi originalni članak

Na Food Film Festivalu Zagreb posjetitelji će moći uživati u filmskom pikniku na travi uz odlične filmove u kojima hrana igra glavnu ulogu, a svoju gastro ponudu će predstaviti čak 30 izlagača.

Savršen spoj hrane i filmske umjetnosti u parku 

Na festivalu će kuhati i Sandra Gašparić, autorica poznatog gastro bloga Reci Peci i zaštitno lice za Coca-Colu, a vinsku radionicu Agris za WOW-ice vodit će poznata somelijerka Jelena Šimić Valentić. Petra Gerić kuhat će za Zepter te educirati sve one koji žele jesti zdravo i ukusno, a poznati chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide iz Akademije Majstor kuhar, kuhat će razne zagrebačke delicije predstavljajući nove mogućnosti Electroluxovih kućanskih aparata.

 

Poznata chefica Marina Gaši iz Marine iz Novigrada pripremat će delicije od sirovih namirnica, a pregenijalna chefica restorana Dubravkin put iz Zagreba Priska Thuring odvest će nas u Provansu i film "Good year" te prirediti čarobnu romantičnu večeru u parku za 6 parova koji će ovu čast moći osvojiti putem društvenih mreža… Čak 4 kuharice na čelu s Lucom Primorac ispred kućice Pitijarazvijati će prave pravcete kore (jufke) i raditi bureke, krumpiruše i zeljanice, a Ervin Baučić kuhat će za Kotanyi.

 

Također na festivalu morske delicije pripremat će Ante Božikov, Dupin iz Konobe Opat  i Vjeko Bašić iz Konobe Boba s Murtera, Vesna Miletić iz restorana Tač pripremit će maneštru i rižoto, a  Matija Nikolić, Wok by Matija pripremat će crocodile cassarole.  Jedna od najboljih hrvatskih slastičarki Lada Osredečki za Cake decoration podučit će umijeću pravljenja i ukrašavanja torti. Zadnji dan fstivala rezerviran je za cooking show inovativnih mogućnosti pripreme hrane na otvorenom by OFYR roštilj i Beef shop, a poznati  Chef Christian Misirača i Rene Bakalović nadahnuti bućama pripremat će sve što se od buća napraviti može, a Rene će predstaviti bijela i crna vina vinarije Josić, službenog vina festivala.

 

Igor Tomljenović iz Bistroa Lari&Penati, kao i prošle godine zatvorit će za ovu godinu radionice pripremajući najfinije komade mesa korištenjem novih kulinarskih tehnologija. Čak dvije radionice imati će poznati chefovi iz Mesne industrije Braća Pivac, a pripremat će, naravno, mesne specijalitete. Kulinarske i vinske radionice su javne i besplatne, a vodit će ih Anja Alavanja i Frano Ridjan.

 

Posjeti missZDRAVA.hr