Slasni džem od jabuka i bundeve

Nikolina Martinov Koren iz Umaga postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za džem od jabuka i bundeve. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 1 kg bundeve (očišćene)
  • 2 i pol kg jabuka (očišćenih)
  • 200 g šećera 
  • pola žličice cimeta (ili po želji i više )

Priprema: 

  1. Oguli jabuke te ih nareži na kockice. Oguli bundevu te je također nareži na kocke. 
  2. Stavi sve u posudu u kojoj ćeš kuhati džem te dodaj oko 100 ml vode, da prekrije sastojke. Povremeno miješaj i kuhaj dok jabuke i bundeva ne omekšaju, otprilike 45 min. 
  3. Usitni štapnim mikserom te vrati na vatru. Dodaj cimet te uz stalno miješanje kuhaj oko pola sata. 
  4. Pripremi staklenke, nakon što si ih dobro oprala i posušila, stavi ih u pećnicu na 150 stupnjeva na oko 10 minuta. 
  5. Džem ulijevaj u vruće staklenke te ih dobro zatvori i stavi u veliku posudu u kojoj ćeš ih dobro umotati krpama kako bi ostale tople.
  6. Džem ne sadrži puno šećera pa ga treba držati na tamnom i suhom mjestu i pojesti kroz nekoliko mjeseci. 

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr