Dvije lagane valentinovske torte od samo tri sastojka - savršen izbor za romantičnu večeru

Guliver/Shutterstock
Ove torte su savršene za Valentinovo jer nisu samo ukusne, već su i lagane. S malo truda u pripremi, vaše srce bit će ispunjeno slatkim užitkom i romantikom, čineći ovaj dan nezaboravnim.
Vidi originalni članak

Donosimo vam recepte za cheesecake za koji su vam potrebna jaja, tamna čokolada i krem sir te za čokoladnu tortu za koju trebate tamnu čokoladu, jaja i maslac. Budući da u ove recepte ne ide brašno nećete imati težinu u želucu nakon jela, a morate priznati da je to idealno za ljubavni sastanak.

Cheesecake od samo tri sastojka

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g krem sira

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Čokoladu otopite na pari, pa umiješajte krem sir. Maknite smjesu s vatre i umiješajte žumanjke. Izmiksajte čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa postupno umiješajte sir s čokoladom. Okrugli kalup obložen papirom za pečenje premažite uljem.
  2. Izlijte smjesu, nekoliko puta lagano lupite kalupom o radnu površinu, kako bi svi baloni zraka izašli iz smjese. U veći dublji lim ulijte vrelu vodu i stavite u nju kalup s tortom. Pecite oko 15 minuta, smanjite temperaturu na 160 stupnjeva Celzijevih i pecite još toliko. Isključite pećnicu i ostavite kolač još 15 minuta. Dobro ga ohladite prije posluživanja.

 

Zasladi se ukusnom tortom od tamne čokolade i limunovog soka Čokoladna torta s maslinovim uljem

Čokoladna torta od tri sastojka

Sastojci:

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva Celzijevih. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke narezan maslac. Miješajte dok se ne rastopi. Pjenasto umutite žumanjke i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.
  2. U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok ne postane kompaktna. Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavite je da se ohladi te ukrasite bobičastim voćem po želji.

Torta od oraha s cimetom i klinčićima

Posjeti missZDRAVA.hr