Sladoled bez šećera od manga i kokosa
Sladoled je omiljena poslastica u vrućim ljetnim danima, a umjesto da ga kupujemo u trgovini ili restoranu možemo ga napraviti sami. U kupovne sladolede često se dodaje previše šećera, umjetni dodaci i bojila. Za domaće sladolede potrebno je samo malo sastojaka i vremena, a kao rezultat nastaje neodoljiva osvježavajuća poslastica
Za osnovu sladoledu nareži se banane i stavi ih u zamrzivač. Možeš raditirazličite kombinacije sladoleda, dodati sirovi kakao za čokoladni ili rogač u prahu. Za osvježavajući sladoled dodaj maline ili bobičasto voće po želji, a ljubitelje kokosa mogu dodati sitni kokos i kokos mlijeko. Ovi sladoledi su pogodni za sve koji su osjetljivi na gluten, mliječne proizvode kao i orašaste.
Sladoled od kokosa:
- 100 gr gustog kremastog kokos mlijeka
- 50 gr sitnog ribanog kokosa
- 1 1/2 zamrznuta banana
Priprema: Sve sastojke stavi u blender i pomiješaj do fine kremaste teksture. Uzmi kalupe za sladoled i napuni ih smjesom pa stavi u zamrzivač da se stisne.
Sladoled od manga:
- 1 ½ zamrznuta banana
- 1 mango
- 50 ml kokos mlijeka (može i bez njega)
- 2 žlice soka od limeta
Priprema: Sve sastojke pomiješaj u blenderu i dobivenom smjesom puni kalupe.
Dobar tek!
Helenu potraži i na Facebook stranici kao i na njenom blogu.