Nešto posebno: Domaće karamele sa smeđim šećerom

Guliver/Shutterstock
Sve sastojke stavi u lonac s debljim dnom i miješaj dok se ne otope. Zatim pojačaj temperaturu, pa kad zavrije kuhaj 15 minuta miješajući. Ulij u čašu s malo hladne vode i ubaci kap smjese. Ako se formirala kuglica, makni smjesu s vatre.
Vidi originalni članak

Miješaj još 10 minuta dok ne dobiješ gustu karamel smjesu. Izlij je u kalup obložen papirom za pečenje, ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebaci je zatim u hladnjak dok se ne stisne i izreži je na kocke.

Sastojci:

  • 400 g slatkog kondenziranog mlijeka
  • 150 ml mlijeka
  • 115 g maslaca
  • 450 g smeđeg šećera

Sacher torta s integralnim brašnom bez šećera

Posjeti missZDRAVA.hr