Čokoladni truffles s kardamomom

Sudionica izbora za top-kuharicu jeseni, koja je čak ušla u uži krug sa svojim receptom za pitu s vrganjima, Tamara Novaković iz Karlovca ponovno je postala kuharica tjedna, ali ovaj put sa slatkim receptom za hladne zimske dane. Isprobaj i ti njezine čokoladne tartufe s mirisnim kardamom
Vidi originalni članak

Odlične kuglice afrodizijačkih svojstava, s dva sastojka koji će pobuditi osjetila i ugrijati te u hladnim, zimskim danima - tamna čokolada i mirisni kardamom!

Sastojci:

  • 130 ml sojinog vrhnja
  • 1/2 žličice mljevenog kardamoma
  • 2 žličice maslaca
  • 250 g tamne čokolade (najmanje 70 posto kakaa)
  • gorki kakao prah + 1/2 žličica mljevenog kardamoma-za uvaljati kuglice

Priprema:

  1. Na srednje jakoj vatri ugrij sojino vrhnje skoro do vrenja pa ukloni s vatre.
  2. Dodaj čokoladu natrganu na kockice, maslac i 1/2 žličice kardamoma. Sve dobro izmiješaj da se čokolada rastopi i masa potpuno sjedini.
  3. Izlij u manji pleh pa ostavi u hladnjaku na najmanje 2 sata - neka se dobro ohladi.
  4. Od ohlađene smjese rukama oblikuj kuglice pa ih uvaljaj u kakao prah pomiješan s 1/2 žličice kardamoma. Po želji ih možeš uvaljati i u mljevene bademe ili kokos.
Posjeti missZDRAVA.hr