Čokoladni tart sa zobi, tamnom čokoladom i jagodama
U multipraktiku usitni zob, brašno, kokosovo ulje, kakao, sol i cimet dok smjesa ne dobije izgled mokrog pijeska. Utisni u četvrtasti kalup i peci na 180 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta. Pusti da se ohladi. Kavu rastopi u 175 ml kipuće vode pa ulij u multipraktik.
Dodaj kakao i pusti pet minuta. Otopi čokoladu i ulij u kakao s medom, ekstraktom vanilije, 88 g kokosovog ulja i soli. Blendaj oko 30 sekundi dok smjesa ne postane gusta i glatka. Prebaci kremu na podlogu u kalupu, utisni jagode i stavi u hladnjak da se krema stisne.
Tart od jagoda s pirovim brašnom
Sastojci:
Podloga:
- 175 g zobenih mekinja
- 98 g brašna cijelog zrna pšenice
- 70 g kokosovog ulja
- 85 g meda
- 2 žličice kakaa
- 1/2 žličice cimeta
Nadjev:
- 1/2 žličice instant kave
- 175 ml vode
- 115 g kakaa
- 200 g tamne čokolade
- 225 g meda
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 88 g kokosova ulja
- 1/4 žličice soli
- 200 g jagoda
Pita od jagoda i grčkog jogurta