Čokoladni tart sa zobi, tamnom čokoladom i jagodama

Thinkstock
U multipraktiku usitni zob, brašno, kokosovo ulje, kakao, sol i cimet dok smjesa ne dobije izgled mokrog pijeska. Utisni u četvrtasti kalup i peci na 180 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta. Pusti da se ohladi. Kavu rastopi u 175 ml kipuće vode pa ulij u multipraktik.
Vidi originalni članak

Dodaj kakao i pusti pet minuta. Otopi čokoladu i ulij u kakao s medom, ekstraktom vanilije, 88 g kokosovog ulja i soli. Blendaj oko 30 sekundi dok smjesa ne postane gusta i glatka. Prebaci kremu na podlogu u kalupu, utisni jagode i stavi u hladnjak da se krema stisne.

Tart od jagoda s pirovim brašnom

Sastojci:

Podloga:

  • 175 g zobenih mekinja
  • 98 g brašna cijelog zrna pšenice
  • 70 g kokosovog ulja
  • 85 g meda
  • 2 žličice kakaa
  • 1/2 žličice cimeta

Nadjev:

  • 1/2 žličice instant kave
  • 175 ml vode
  • 115 g kakaa
  • 200 g tamne čokolade
  • 225 g meda
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 88 g kokosova ulja
  • 1/4 žličice soli
  • 200 g jagoda

Pita od jagoda i grčkog jogurta

Posjeti missZDRAVA.hr