Čokolada s rižom iz kućne radinosti
Čokolada s rižom mi je oduvijek bila jedan od najdražih izbora kada bih osjetio potrebu za slatkim, ali nažalost one kupovne nisu baš najbolji izbor zbog velike količine šećera i sastojaka loše kvalitete.
Gotovo sve što jedem sam pripremam, odlučio sam si isto tako i sam napraviti ovu čokoladu s rižom, ali naravno, u zdravijoj varijanti.
Sastojci:
- 200 gr kakao maslaca
- 100 gr sirovog kakao praha
- 50 gr kokosovog šećera
- 50 gr ekspandirane riže
Priprema:
- Na pari otopi kakao maslac, zatim mu dodaj kakao prah i kokosov šećer i sve dobro promiješaj. U posudu manje ili srednje veličine stavi nemasni papir za pečenje i ravnomjerno po njemu rasporedi ekspandiranu rižu.
- Izlij otopljenu kakao smjesu na rižu i sve dobro izmiješaj sa žlicom. Prebaci gotovu smjesu u frižider na par sati i kada se dovoljno stvrdne izlomi čokoladu na manje komadiće. Drži čokoladu u frižideru.
- Iako je ovo zdravija varijanta čokolade s rižom, zbog kakao maslaca je vrlo bogata mastima i kalorijama, tako da je trebaš jesti umjereno i s užitkom. Ali s obzirom na cijenu sastojaka, mislim da ćeš uživati u svakom zalogaju i jesti je vrlo svjesno.
Dobar tek ti želim!
Tvoj Dalibor