Čokolada s rižom iz kućne radinosti

Dalibor Petrinić, osobni trener
Čokolada s rižom mi je oduvijek bila jedan od najdražih izbora kada bih osjetio potrebu za slatkim, ali nažalost one kupovne nisu baš najbolji izbor zbog velike količine šećera i sastojaka loše kvalitete.
Vidi originalni članak

Gotovo sve što jedem sam pripremam, odlučio sam si isto tako i sam napraviti ovu čokoladu s rižom, ali naravno, u zdravijoj varijanti.

Sastojci:

  • 200 gr kakao maslaca
  • 100 gr sirovog kakao praha
  • 50 gr kokosovog šećera
  • 50 gr ekspandirane riže

jednostavna priprema Savijača od jabuka s orasim i cimetom i u zdravijoj varijanti

Priprema:

  • Na pari otopi kakao maslac, zatim mu dodaj kakao prah i kokosov šećer i sve dobro promiješaj. U posudu manje ili srednje veličine stavi nemasni papir za pečenje i ravnomjerno po njemu rasporedi ekspandiranu rižu.

dalibor petrinić Trener koji tvrdi da je za mršavljenje dovoljno vježbati 40 minuta tjedno

  • Izlij otopljenu kakao smjesu na rižu i sve dobro izmiješaj sa žlicom. Prebaci gotovu smjesu u frižider na par sati i kada se dovoljno stvrdne izlomi čokoladu na manje komadiće. Drži čokoladu u frižideru.
  • Iako je ovo zdravija varijanta čokolade s rižom, zbog kakao maslaca je vrlo bogata mastima i kalorijama, tako da je trebaš jesti umjereno i s užitkom. Ali s obzirom na cijenu sastojaka, mislim da ćeš uživati u svakom zalogaju i jesti je vrlo svjesno.

Dobar tek ti želim!

Tvoj Dalibor

Posjeti missZDRAVA.hr