Cheesecake s jabukama i cimetom

Jadranka Lujić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za jesenski cheesecake od jabuka i cimeta. Jadrankin recept deseti je i posljednji recept u natječaju 'Kuhaj u ritmu' jeseni koji može osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo
Vidi originalni članak

Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.

Cejlonski cimet - najbolji jesenski začin

Jadrankin najdraži jesenski začin je cejlonski cimet jer kaže da svojim blagotvornim učinkom na organizam i posebnim okusom nadmašuje sve ostale začine.

Sastojci:

  • 450 g zobenih keksića
  • 150 g maslaca
  • 50 g lješnjaka
  • 450 g sirnog namaza
  • 1 jaje
  • 1 žličica vanilije
  • 2 žlice brašna
  • 5 žlica meda
  • 400 g jabuka
  • 1 žličica cimeta 

Priprema:

  1. Samelji kekse, pomiješaj ih s maslacem i zapeci u kalupu za tortu 10 minuta.
  2. Oguli jabuke, nasjeckaj ih na kockice te omekšaj na laganoj vatri s maslacem, cimetom i dvije žlice meda.
  3. Pomiješaj sir, ostatak meda, brašno, jaje i vaniliju.
  4. Sitno nasjeckaj lješnjake.
  5. Kremu od sira nanesi na biskvit, prekrij jabukama i pospi lješnjacima.
  6. Peci 30 minuta pa dobro ohladi prije posluživanja. Dobar tek!

Komentar Zdrave Krave: Jadranka je svoj omiljeni jesenski začin - cimet, lijepo uklopila u recept. Poznata je stvar da cheesecake i nije najlaganiji kolač, ali Jadranka ga je svojim izborom namirnica, npr. zamijenila je šećer medom, učinila zdravijim.

Posjeti missZDRAVA.hr