Bundevčinke kao alternativa palačinkama

Bundeva je mnogima poznata kao ukras koji dolazi početkom jeseni, a sve je više onih koji je uvrštavaju na svoj jelovnik. Donosimo ti jesenski recept u kojemu umjesto uobičajenih sastojaka za smjesu za palačinke glavno mjesto zauzima bundeva
Vidi originalni članak

Iako je najpoznatiji način pripreme bundeve u pećnici, ona se može se pripremiti na mnoge druge načine. Jedan od njih je na tavi u obliku jednostavnih, zdravih i ukusnih palačinki od bundeve i Ekozona zobenog napitka. 

Sastojci:

  • 1 šalica Ekozona brašna tip 850
  • 2 šalice Ekozona rižinog brašna
  • 1 čajna žlica praška za pecivo, 
  • 1/4 čajne žlice soli
  • 1 šalica Ekozona zobenog napitka
  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 2 čajne žlice cimeta
  • 2 jušne žlice Ekozona suncokretovog ulja

Nadjev:

  • 2 šalice tostiranih i sjeckanih Ekozona badema
  • 2 šalice Ekozona ječmenog slada
  • 2 šalice soka naranče ili Ekozona voćni džemovi

Priprema:

  • Pomiješaj brašna, sol, prašak za pecivo i cimet. 
  • Pomiješaj pire od bundeve i zobeni napitak te ih sjedinite sa suhom smjesom. 
  • Tavu premažite uljem pa pravite palačinke (bit će malo deblje od uobičajenih).
Posjeti missZDRAVA.hr