Brzi i zdravi veganski ručak za sve koji nemaju vremena kuhati

Kuharica Zeleno povrće za svaki dan
Juha je jedan od omiljenih izbora kada je riječ o zdravom ručku. Ukoliko ti je dosta uvijek jedne te iste povrtne ili pileće juhe, izbjegavaš gluten ili si pobornik veganske prehrane, iskušaj ovaj recept za krepku i ukusnu miso juhu.
Vidi originalni članak

Kuharica Zeleno povrće za svaki dan u izdanju Mozaika-knjige, autorice Jessice Nadel, donosi 100 jednostavnih veganskih recepata uz koje ćeš u svaki obrok uvrstiti zeleno povrće. Iz kuharice izdvajamo prijedlog zdravog i brzog ručka.

Kiselkasta miso juha s brokulom

Ovaj bezglutenski recept spreman je za 20 minuta. Za pripremu trebaš:

  • 60 g bijele miso paste
  • 1,5 l vode
  • 2 žlice limunova soka
  • 140 g brokule, narezane na komade veličine zalogaja
  • 35 g smeđih šampinjona, narezanih na ploške
  • 35 g gljiva enoki
  • 1 mladi luk, narezan na kolutiće
  • tanke ploške limuna.

U maloj zdjeli u 250 ml vruće vode miješaj pastu dok se sasvim ne rastopi. Prelij smjesu u srednje veliki lonac, dodaj preostalu vodu i limunov sok pa kuhaj na umjerenoj vatri malo ispod točke vrelišta. Dodaj brokulu i gljive pa kuhaj 5 do 7 minuta, dok brokula ne omekša.

Domaće Snickers kocke s kokosovim uljem

Gotovu juhu posluži u zdjelicama, posutu mladim lukom i s tankom ploškom svježeg limuna.

Svjež limunov sok juhi daje svjetliju boju, a brokula punoću okusa i hranjivih tvari - vitamina A, C i K, folne kiseline i vlakana. Ako želiš da juha bude zasitnija, možeš joj dodati omiljene rezance.

Losos s češnjakom - brz i ukusan ručak

Posjeti missZDRAVA.hr