Sirova Schwarzwald torta, desert koji ne izaziva grižnju savjesti
Ako još nisi odlučila što ćeš od kolača pripremiti za svečani blagdanski stol, predlažemo ti sirovu Schwarzwald tortu čiji nam je recept poslala čitateljica Blanka Šestan. Torta se sastoji od zdravih sastojaka, ne sadrži brašno tako da bez grižnje savjesti možeš uživati u njoj.
Sastojci:
Kora:
- 2 šalice badema
- 1 šalica datulja
- 2 žlice kokosovog maslaca
Krema:
- 2 avokada
- 1 i pol šalica indijskih oraščića
- 1 žlica vanilije
- 3 žlice kokosovog maslaca
- 1 žlica limunovog soka
- 2/3 šalice agavinog sirupa
- 3 i pol žlice kakaa
- 2 i pol šalice višanja
Šlag:
- jedna konzerva kokosovog mlijeka s pulpom
- 1 žlica vanilije
- 2 žlice kokosovog maslaca
- 1 šalica indijskih oraščića
Priprema:
Kora:
Sve sastojke za koru dobro izblendaj u blenderu i nakon toga smjesu rasporedi u kalup za tortu.
Krema:
Sve sastojke osim kakaa i višanja izblendaj u blenderu i nakon toga kremu podijeli na dva dijela. U jedan dio dodaj kakao, a u drugi višnje.
Šlag:
Izblendaj sve sastojke u blenderu. Nakon kore u kalup stavi prvo kremu od kakaa zatim kremu od višanja te na to sve stavi šlag koji možeš ukrasiti višnjama.
Za drugačiji Uskrs: Sirovojelski specijaliteti za doručak