Bezglutenski kolač s kestenovim brašnom, višnjama i vanilijom

Marija Cossi
Pravi proljetni, lagani, sočan kolač bez glutena od kokosova i kestenova brašna idealan za ove tople proljetne dane. Recept ti donosi naša gastro blogerica Marija Cossi.
Vidi originalni članak

Ako jedeš noću, jedi trešnje!

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g extra djevičanskog kokosova ulja
  • 80 g kokosova šećera (šećer kokosova cvijeta)
  • 1 žličica bourbon vanilije
  • 250 g ricotta sira
  • 60 g kokosova brašna
  • 100 g kestenova brašna
  • ribana korica jednog limuna u sastojcima

Dodaci:

  • zaleđene višnje uvaljane u kokosovo brašno + žlica kokosova šećera

Priprema:

Odvoji žumanjke od bjelanjaka. Istuci bjelanjke u snijeg sa mrvicu Himalajske soli. Otopi kokosovo ulje na laganoj vatri. Žumanjke istuci sa kokosovim šećerom i vanilijom. Dodaj ricotta sir i ponovo miksaj. Ulij otopljeno kokosovo ulje, zatim dodaj i brašna. Sve dobro izmiksaj pa ručno umiješaj snijeg od bjelanjaka. Lagano miješajući, sjedini sve sastojke i ulij smjesu u namašćen i pobrašnjeli kalup ili obložen masnim papirom. Prije pečenja sipaj višnje po cijeloj površini smjese.

Peci u pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih otprilike 40-ak minuta u kalupu promjera 24 ili 26 cm. Izvadi, ostavi ga da se malo ohladi u kalupu zatim ga možeš izvaditi, pustiti da se još malo ohladi i poslužiti.

Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njezinom blogu Make it Healthy i na Facebooku.

Zdrave i slatke ledene kuglice s orasima.

Posjeti missZDRAVA.hr