Bez pečenja: Paprike punjene kozjim sirom i začinima

Thinkstock
Uživaj u sezonskim okusima i baci se na punjene paprike, ako ne jedeš meso ili nisi ljubiteljica klasičnih kontinentalnih jela poput paprika punjenih mesom, iskušaj recept koji ti donosimo. Paprike punjene kozjim sirom su idealne kao predjelo, a ako ih pojedeš više bit će dobre i kao ljetni ručak ili večera.
Vidi originalni članak

Za pripremu ovog jela potrebno je 30 minuta, a sastojci su dovoljni za četiri porcije.

Sastojci:

  • 4 paprike
  • 250 g svježeg kozjeg sira
  • 1 kiselo vrhnje (s 12% masti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 dl ulja maslinova
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 vezica bosiljka

Isprobaj fine paprike punjene kvinojom i tofuom Paprike punjene kvinojom i tofuom

Priprema:

  • Paprike operi i izvadite im sjemenke i žilice. U zdjeli pomiješaj svježi kozji sir s pola kiselog vrhnja ili manje (smjesa ne smije biti tekuća, ali mora biti glatka), začini s malo soli i papra. Smjesu dobro promiješaj da dobiješ glatku smjesu i napuni paprike.
  • U 3 dl maslinova ulja nakidajte listove svježeg bosiljka, dodaj sok od pola limuna, lagano posoli i popapri.
  • U plitku posudu složi paprike, prelijte ih začinjenim maslinovim uljem, poklopi posudu i ostavi u hladnjaku najmanje tri sata kako bi se sastojci proželi. Posluži uz svježi kukuruzni kruh.
Posjeti missZDRAVA.hr