Baskijski cheesecake bez brašna brzo gotov

shutterstock Baskijski cheesecake
Za ovaj kolač od sira neće ti trebati brašno niti maslac, a uživat ćeš u svakom zalogaju
Vidi originalni članak

Cheesecake je mnogima omiljeni desert, no kako je glavni sastojak dobrog kolača od sira uvijek mnogo masnoće i šećera, ne jedemo ih baš često koliko bismo htjeli. Zato je za sve ljubitelje kolača od sira koji pažljivo biraju slatke zalogaje ovaj baskijski cheesecake idealan odabir. 

Mini baskijski cheesecake možeš podijeliti s dragom osobom, no ako ga odlučiš zadržati samo za sebe, opet nećeš pretjerati s kalorijama.

Mini baskijski cheesecake recept

Sastojci: 

  • 130 g krem sira 
  • 100 g čvrstog jogurta 
  • 1 jaje 
  • 40 g šećera ili prirodnog zaslađivača bez kalorija poput ksilitola
  • Nekoliko kapi ekstrakta vanilije
  • 2 žličice kukuruznog škroba 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Umuti krem sir, dodaj šećer, kukuruzni škrob i vaniliju te miješaj dok se dobro ne sjedini.
  3. Dodaj jogurt i miksaj dok se ne sjedini pa dodaj jaje i nastavi miješati dok sve grudice ne nestanu.
  4. Mali kalup promjera 10 cm obloži papirom za pečenje tako da prelazi rub kalupa.
  5. Smjesu za cheesecake ulij u kalup.
  6. Peci 12 do 15 minuta na gornjoj rešetki.
  7. Izvadi iz pećnice, ostavi da se ohladi na sobnu temperaturu prije nego što ga staviš u hladnjak na hlađenje barem sat vremena. 
  8. Kolač posluži hladan, sa svježim voćem ili posipan šećerom u prahu. 

Uživaj! 
 

Slatko, a ne kvari dijetu Recept za keto cheesecake brownie ukusan kao nikad do sad

Posjeti missZDRAVA.hr