Baskijski cheesecake bez brašna brzo gotov
Baskijski cheesecake
Za ovaj kolač od sira neće ti trebati brašno niti maslac, a uživat ćeš u svakom zalogaju
Cheesecake je mnogima omiljeni desert, no kako je glavni sastojak dobrog kolača od sira uvijek mnogo masnoće i šećera, ne jedemo ih baš često koliko bismo htjeli. Zato je za sve ljubitelje kolača od sira koji pažljivo biraju slatke zalogaje ovaj baskijski cheesecake idealan odabir.
Mini baskijski cheesecake možeš podijeliti s dragom osobom, no ako ga odlučiš zadržati samo za sebe, opet nećeš pretjerati s kalorijama.
Mini baskijski cheesecake recept
Sastojci:
- 130 g krem sira
- 100 g čvrstog jogurta
- 1 jaje
- 40 g šećera ili prirodnog zaslađivača bez kalorija poput ksilitola
- Nekoliko kapi ekstrakta vanilije
- 2 žličice kukuruznog škroba
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
- Umuti krem sir, dodaj šećer, kukuruzni škrob i vaniliju te miješaj dok se dobro ne sjedini.
- Dodaj jogurt i miksaj dok se ne sjedini pa dodaj jaje i nastavi miješati dok sve grudice ne nestanu.
- Mali kalup promjera 10 cm obloži papirom za pečenje tako da prelazi rub kalupa.
- Smjesu za cheesecake ulij u kalup.
- Peci 12 do 15 minuta na gornjoj rešetki.
- Izvadi iz pećnice, ostavi da se ohladi na sobnu temperaturu prije nego što ga staviš u hladnjak na hlađenje barem sat vremena.
- Kolač posluži hladan, sa svježim voćem ili posipan šećerom u prahu.
Uživaj!