"Ples je ona svakodnevna terapija koju svatko od nas treba - stress release"

Reebok
Pridruži nam se na 4. ReebokXchallenge plesnom treningu na Platou ispred Muzičke akademije u Zagrebu, na Trgu maršala Tita 12 i zabavi se s nama! Sudjelovanje je besplatno za sve, a trening vodi diplomirana trenerica Grupnih fitnes programa, apsolventica Kineziološkog fakulteta i vlasnica fitnes i trening centra Snatch Matea Knez.
Vidi originalni članak

Matea je otkrila što nam točno priprema ove subote na Trgu maršala Tita: "Biti će to jedna dugo očekivana plesna fitnes poslastica koja će obilježiti još jedan Reebok XChallenge u centru Zagreba na predivnoj lokaciji ispred Muzičke akademije. Pripremili smo puno zabavnih ritmova, plesnih koraka i energičnih koreografija kroz koje ćemo provesti sudionike i odvesti ih na putovanje na kojem će svatko pronaći nešto za svoj gušt. Biti će tu modernih ritmova house-a, hip hopa do latina i afro ritmova. Još kad se u tu kombinaciju ubace muzičari sa akademije vjerujemo da će biti poseban doživljaj!"

Ako misliš da su dob ili nedostatak kondicije ograničavajući faktori, Matea te uvjerava da nije tako: "Trening je namijenjen svima koji žele započeti vikend sa osmijehom, nabijeni pozitivnom energijom. Koreografije su jednostavne i lako pratljive tako da vjerujemo da će sudionici uživati!"

Ples oslobađa

Pleši i tvoje tijelo, kao i tvoj duh, bit će ti zahvalno na tome: "Osim što kroz ples možemo izraziti svoje misli i osjećaje, isto tako djelujemo na stvaranje osjećaja sreće potaknuti, između ostalog, hormonima koji se luče u našem mozgu. Ples djeluje i na naš kardiovaskularnih sustav, poboljšava cirkulaciju, regulira tlak i ubrzava naš metabolizam i izmjenu štetnih tvari u organizmu. To je kardio trening na kojem ćeš se dobro oznojiti. Pored svega navedenog tijelo radi ono zbog čega je napravljeno, kreće se i zato je neizostavan osjećaj zadovoljstva nakon treninga!"

Najluđi plesni trening ispred muzičke akademije

Isto tako, ples se koristi i kao vrlo učinkovit oblik terapije kod raznih tegoba i oboljenja: "Postoje i stručni terapeuti koji provode psihoterapije plesom i pokretom. Neke od tih metoda uvelike se primjenjuju i na djeci. Postoji i onaj dio priče koji možda ne uključuje ozbiljnije poremećaje, onaj u kojem se svaka osoba nakon treninga osjeća dobro. To je ona svakodnevna terapija koju svatko od nas treba! Stress release."

Ples kao životni suputnik

"Ples može biti odličan način socijalizacije kroz igru i pokret već u ranoj dobi kada uvelike doprinosi i razvoju motoričkih sposobnosti. U srednjoj životnoj dobi kada je osoba u ponom jeku svojih životnih snaga vjerujem da će izbor uvelike ovisiti o ukusu. U starijoj životnoj dobi preporučljivo je trenirati umjerenim intenzitetom uz modificirane koreografije koje izbjegavaju nagle pokrete i smanjuju mogućnost pojave ozljeda", objašnjava Matea način na koji se ples, tokom godina, prilagođava nama i mi njemu.

Dobro je ples kombinirati i sa drugim oblicima treninga: "Ono što svakako moramo imati na umu je da je plesni trening potrebno kombinirati sa vježbama snage kako bi se ojačala muskulatura i poboljšala kontrola pokreta."

Prijavi se i pleši s nama

Uvjeri se i sama u oslobađajuću energiju koju ti ples može donijeti. Vidimo se ove subote, 13. svibnja, na Trgu maršala Tita 12 u 10 sati i 30 minuta. Sve informacije o ovom velikom plesnjaku možeš saznati na stranici eventa, putem koje se vrše i prijave do 11. svibnja u 23:59.

Posjeti missZDRAVA.hr