Isprobali smo nove tenisice za trčanje o kojima svi pričaju!

Luka Stanzl/PIXSELL Trenerica Sanja Žuljević objasnila nam je zašto su adidas 4DFWD tenisice najbolje na tržištu
adidas je predstavio novi 4DFWD model tenisica koje spajaju revolucionarnu tehnologiju smanjenja kočionih sila te udobnost i ekologiju, a o tome koliko su uistinu dobre pričali smo sa fitness trenericom Sanjom Žuljević
Vidi originalni članak

Svi iskusni trkači znaju da su dobre tenisice važne ne samo za bolje rezultate, nego i pravilnije i zabavnije trčanje. adidas je predstavio potpunu revoluciju u svijetu tenisica novim 4DFWD modelom. Nove adidas 4DFWD tenisice predstavljaju vrhunac moderne tehnologije za trčanje, a revolucionarna tehnologija 4DFWD-a gura trkača prema naprijed osiguravajući mu pritom beskompromisnu udobnost pri svakom koraku. Sve to upakirano je u udoban i privlačan dizajn koji će svakom trkaču, bio on profesionalac ili početnik, osigurati najbolje rezultate. 

Sve o novim adidas 4DFWD tenisica najbolje zna magistra kineziologije te fitness trenerica Sanja Žuljević s kojom smo razgovarali o tome kako je zadovoljna tenisicama, što joj se posebno svidjelo, ali i što bi nam preporučila kada je u pitanju odabir savršene tenisice za trčanje. "Tenisice su za trkača isto što je bicikl biciklistu. Dobra oprema neće zamijeniti dobru pripremu i prehranu, ali nam može u velikoj mjeri olakšati trening. Dobra oprema poput ovih tenisica posebno će pomoći onima koji tek počinju s trčanjem da se zaljube u sport", dodala je. 
 


 

Kako Sanja osim prema trčanju gaji i veliku ljubav prema zaštiti okoliša, odmah je spomenula kako joj se sviđa što je međupotplat adidas 4DFWD tenisica napravljen od 40% prirodnih i obnovljivih materijala s namjerom da se ovim tenisicama smanji nastanak plastičnog otpada: "Prvo i osnovno sam najzadovoljnija jer je to ekološka tenisica, reciklirani materijali su u pitanju i već me je to odmah privuklo". No osim što adidas novim modelom tenisica smanjuje plastični otpad, donose i potpuno revolucionarnu tehnologiju međupotplata koji se sastoji od adidas FWD stanica

Svaki puta kada stopalo dotakne tlo, kočiona sila ga usporava. Tenisice adidas 4DFWD imaju poseban međupotplat dizajniran tehnologijom trodimenzionalnog otiska koji te sile umanjuje za 15% i energiju udarca pretvaraju u pomak naprijed. Tehnologiju forward motion trenerica Sanja naziva i "odbijanac" te dodaje kako se uistinu osjeti taj dodatni pomak naprijed kod svakog koraka. "S tenisicama adidas 4DFWD čak i kad nisi zagrijan osjetiš pomak prema naprijed. Iako je uvijek važno zagrijati se prije tjelovježbe, ove tenisice daju ti dodatan poticaj na samom početku, čak i ako nisi skroz spremna", rekla nam je i dodala kako su adidas 4DFWD tenisice idealne ne samo za najiskusnije trkače, nego i one koji će to tek postati. 
 


 

Kako Sanja rado trči ne samo za to predviđenim stazama nego i prirodom, važno joj je da tenisica može pratiti njezin tempo. Pitali smo ju i kako odabrati savršenu veličinu tenisica za trčanje: "Tenisice bi vam trebale pristajati, kako se kaže, baš kao rukavice. Bitno je da noga lako uđe u tenisicu te ne smije biti previše slobodnog prostora u samoj tenisici. Važno je i da su savitljive i lagane, da što lakše prate pokrete noge". Napominje da je važno tenisicu prije kupovine isprobati i vidjeti kako se "ponaša" u svim smjerovima jer obično kada treniramo ne trčimo samo po ravnom terenu. "Tenisica bi trebala biti dio tebe", zaključila je Žuljević. 

Poručila je i svim budućim trkačima da se odvaže napraviti prvi korak naprijed, a u tome će im sigurno pomoći i adidas 4DFWD tenisice: "Kada trčite uvijek zamišljajte da ste lagani, trčite ne samo prema naprijed nego i u vis te bi se trebali osjećati kao da trčite po oblacima". Nama su adidas 4DFWD tenisice pružile upravo takav osjećaj, a vjerujem da će u tome pomoći i tebi. 
 

Tenisice smo isprobali i mi te možemo potvrditi da su doista drugačije od ostalih. Osim što su lagane i savršeno pristaju uz oblik noge, uistinu se osjeti potisak prema naprijed dok trčimo. Potplat je stabilan i nije previše mekan da noga kroz njega propada niti previše tvrd i rigidan. Osim što su udobne, adidas 4DFWD tenisice su i trendi pa ih tako možemo pronaći u nekoliko boja. Mi smo isprobali ove bijelo ružičaste koje će se odlično upotpuniti s ostalom opremom za trčanje. Jer ipak, osjećati se dobro u odjeći i obući u kojoj treniramo je uvijek dodatna motivacija. 

Bilo da si si iskusna trkačica i tražiš tenisice kojima ćeš još više poboljšati kondiciju i performanse ili jednostavno tražiš tenisice kojima će tvoja trkačka karijera tek započeti, adidas 4DFWD tenisice kao najbolju dostupnu obuću za trčanje koja predstavlja vrhunac moderne tehnologije preporučuju ne samo magistra kineziologije Sanja Žuljević, nego i brojni drugi drugi stručnjaci.

Trkači mogu isprobati 4DFWD model uz interaktivnu igru u Intersportu u Arena centru od 17. do 19. rujna, a krajem mjeseca, 24. i 25. rujna, i u adidas shopu u Ilici. Uz kupnju novog adidas modela tenisica 4DFWD svaki kupac na poklon dobije i bežične 4DFWD slušalice. Više informacija o novom modelu i prodajnim mjestima dostupno je na službenoj web stranici 4dfwd.hr

Posjeti missZDRAVA.hr