Helen Mirren vježba uz Nintendo

Nitendo Wii Fit je moj novi najbolji prijatelj, kaže slavna britanska glumica Helen Mirren, koja uz ovu spravicu redovito vježba kod kuće, igrajući se s različitim programima vježbi: trčanjem, stepanjem, preskakanjem užeta ili vježbanjem joge
Vidi originalni članak

Helen Mirren ima 65 godina, ali je nezadrživa. Njena je linija izvor zavisti ne samo za žene u šezdesetima, već i za mlađe. Legenda britanskog i američkog glumišta ni na trenutak ne zaboravlja da je izgled u njenoj profesiji presudan pa ne propušta poduzeti sve što je potrebno da ostane konkurentna (a vjerojatno ima i dobre gene).

Popodnevni odmor na setu

Na pitanje kako se nosi s obavezama, Mirrenova kaže da je prvi korak dovoljno sna. Tijekom snimanja, ne izlazi na zabave ni u restorane, a kad se vrati kući ili u hotel, čestito se naspava. I stanke za ručak koristi za popodnevni drijemež u prikolici na setu.

No, za vitko i istrenirano tijelo sredinom sedmog desetljeća života sigurno nije dovoljno uredno spavanje niti izvođenje psa u šetnju, s čime se također navodno bavi. Da bi imala ravan trbuh i mladenačka bedra, uzima vitamine, zdravo jede i vježba. Ništa originalno, ali djelotvorno provodi li se ustrajno i predano.

"To što činim nije toliko vezano za ljepotu, već za životnu dob. Kako čovjek stari, mora održavati nivo energije, a da bi u tome uspio, ne smije prestati vježbati", veli jedna od rijetkih 65-godišnjakinja koje se uopće bave tjelesnom rekreacijom.

A tek da vježba svaki dan...

Jedna od spravica s kojima se Oscarom ovjenčana glumica služi je Nintendo Wii Fit, kojeg opisuje prikladnim, izazovnim i zabavnim. Uz Nintendo, Helen ne mora ići u teretanu, već vježba kod kuće.

"Wii je zabavan i raznovrstan. Uz njega se može trčati, stepati, skakati preko užeta i vježbati jogu. Svakog dana moguće je skrojiti drukčiji program vježbi. A najbolje od svega je što se može vježbati kod kuće, bez pokazivanja starih hlača od trenirke i poderane majice. To je moj novi najbolji prijatelj", rekla je Mirrenova Daily Mailu.

Kao obožavateljica Nintenda, Mirrenova nije mogla izbjeći ulogu u božićnoj reklami za ovu napravu. Neki, doduše, smatraju da je poklonicom Nintenda postala tek nakon što su je kontaktirali proizvođači, no što god bila istina, neosporno je da britanska glumica radi na svom tijelu.

No, ni ona to ne čini svakodnevno. "Jako sam lijena. Kad bih imala bilo kakvu samodisciplinu, izgledala bih mnogo bolje nego što izgledam", napomenula je, dodatno uzrujavši obožavateljice, koje muče muku s viškom kilograma.

Posjeti missZDRAVA.hr