Anja želi oblikovati tijelo i sjajno izgledati na plaži!

Jurica Galoic/PIXSELL
Anja Stanković dolazi iz Bjelovara, ima 30 godina i i sudionica je projekta "Let's Get Fit" na portalu missZdrava. Anja se želi osjećati dobro, podići razinu energije u tijelu i izgledati sjajno ovo ljeto na plaži!
Vidi originalni članak

Portal missZDRAVA već drugu godinu zaredom, ovaj put u suradnji s trgovačkim lancem Tommy, organizira projekt "Let's Get Fit" s ciljem da zajedničkim snagama promijenimo rutinu naših čitateljica i pomognemo im da steknu zdrave navike koje će provoditi u svom svakodnevnom životu. Jedna od čitateljica koja se prijavila na naš natječaj i pobijedila je 30-godišnja Anja Stanković, profesorica matematike iz Bjelovara.

Anja ima 30 godina, dolazi iz Bjelovara, ali živi u Zagrebu. Predaje matematiku u školi, a po struci je magistra edukacije matematike. U slobodno vrijeme voli čitati, boraviti u prirodi i šetati psa. Prijavila se na natječaj zato što treninzima želi podići razinu energije u tijelu i odlično izgledati ovo ljeto na plaži. Također, osjeća da treba poraditi na svom imunitetu i zdravlju.

Klikni i saznaj više o projektu "Let's Get Fit"!

Jedem previše tjestenine i slatkog

"Pazim na prehranu, no ne mislim da dovoljno pazim. Ponekad bude tu preskakanja obroka, a možda jedem i previše tjestenine i slatkog. Ujutro obično jedem žitarice u jogurtu, ali ponekad se tu nađe i bijelo pecivo. Za ručak jedem meso s povrćem, tjesteninu i rižoto. Večeram nešto sitno. Želim se naučiti hraniti zdravo na duge staze i pronaći onu hranu i one vježbe koje najviše odgovaraju mom tijelu. Prije svega želim oblikovati svoje tijelo, ali i izgubiti nekoliko kilograma".

Anja nam je otkrila da kad je pod stresom najčešće jede čips, pomfrit ili čokoladu.

Zanimalo nas je i koliko je motivirana i dosljedna kad je tjelovježba u pitanju i koliko često vježba: "Kada je vježbanje u pitanju, najveći problem mi je dosljednost kod odlaska na treninge. Ponekad se pojavi i nedostatak motivacije. Trenutno vježbam pilates dva puta tjedno, no priznajem da u zadnjih mjesec dana nisam uopće vježbala", iskrena je Anja.

Moja obitelj i prijatelji me podržavaju!

Mojim ukućanima i prijateljima je jako drago da sam osvojila program vježbanja i zdrave prehrane i podržavaju me, kažu mi da mi je baš sada i u ovoj fazi života potreban izazov "Let's Get Fit"!

Anja smatra da će najteže tijekom naredna 3 mjeseca biti odreći se čipsa i redovito odlaziti na treninge. Na treninzima se pak najviše želi usredotočiti na trbuh i stražnjicu. Najveći cilj koji si je zacrtala? Želi se sjajno osjećati i izgledati ovog ljeta na plaži! Mi joj držimo fige!

U pomoć Anji uskočit će naši Zdravolovci – fitness trener, mag. cin. Marino Bašić će im biti na raspolaganju za sva pitanja i pomoć oko odabira vježbi, a u njegovom fitness centru Basic GYM ONE na Velesajmu uz podršku tima trenera Anja će vrijedno vježbati 3 puta tjedno. Psihologinja Sandra Đurijanček će kandidatkinjama održati radionicu na kojoj će im otkriti kako održati fokus i motivaciju tijekom ova 3 mjeseca, dok će se nutricionistice Sandra Krstev Barać i Petra Sliško pobrinuti da kandidatkinje dobiju smjernice za zdravu i uravnoteženu prehranu i jelovnike koje će im pomoći da čim prije dostignu željene ciljeve.

Donosimo ti 5 razloga zašto je baš Tommy #TvojeMisto za zdrave navike:

  1. Zato što ima dnevno svježu ponudu omiljenih namirnica.
  2. Zato što u ponudi ima više od 70% proizvoda hrvatskog podrijetla.
  3. Zato što nudi širok spektar zdravih namirnica.
  4. Zato što namirnice možeš kupiti i online zahvaljujući Tommy webshopu.
  5. Zato što Tommy gastro odjel nudi zdrava i ukusna jela po recepturi poznatog chefa Fabricija Vežnavera.

Znate li…

…da se u Tommyjevoj ponudi nikada nije našla niti jedna jabuka stranog podrijetla? Sve jabuke u Tommyju isključivo su hrvatskog podrijetla! Posjetite Tommy prodavaonicu ili Tommy web shop i pronađite inspiraciju za zdrave prehrambene navike jer je pravo vrijeme za pozitivne promjene.

Klikni i saznaj više o projektu "Let's Get Fit"!

Jabuke zapečene sa zobenim pahuljicama, orašastim plodovima, suhim brusnicima i medom

Sastojci za četiri osobe:

  • 4 velike jabuke
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 50 g sjeckanih oraha
  • 20 g brusnica
  • 50 g sjeckanih badema
  • 20 g pinjola
  • 50 g sjeckanih lješnjaka
  • 2 žlice meda
  • 40 g smeđeg šećera
  • 4 zvjezdasta anisa.

Priprema

  • Jabuke izdubite.
  • U jednoj posudi pomiješajte sve sastojke osim anisa.
  • Dobivenom smjesom napunite izdubljene jabuke i stavite ih u posudu za pečenje.
  • Na vrh jabuka stavite  po jedan zvjezdasti anis.
  • Pecite u pećnici na 170 stupnjeva Celzijevih, 20 minuta.

Ako se želite hraniti zdravo i kupovati uvijek svježe proizvode hrvatskog podrijetla, svakako posjetite Tommy #TvojeMisto za dnevno svježu ponudu omiljenih namirnica. U ponudi imaju više od 70% proizvoda hrvatskog podrijetla. U Tommyjevoj ponudi se nikada nije našla niti jedna jabuka stranog podrijetla! Sve jabuke u Tommyju isključivo su hrvatskog podrijetla.  Posjetite Tommy prodavaonicu ili Tommy web shop i pronađite inspiraciju za zdrave prehrambene navike jer je pravo vrijeme za pozitivne promjene.

Posjeti missZDRAVA.hr