Znaš li zašto će princ Harry i Meghan Markle imati najviše dvoje djece?

Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
Princ Harry je rekao da on i njegova supruga Meghan neće imati više od dvoje djece zbog brige o okolišu.
Vidi originalni članak

CBC prenosi intervju s primatologom Jane Goodall za britanski Vogue, Harry je rekao da je očinska uloga promijenila njegovu perspektivu. "Sad vidim stvari drugačije. Ali uvijek sam želio pokušati osigurati bolji svijet, čak i prije nešto sam imao dijete i nadajući se da ću imati djecu", rekao je princ Harry, dodajući: "Ali ne previše djece!"

Harry je objasnio da je ovo mjesto posuđeno i da zbog toga ne želi imati puno djece: "Dvoje, maksimalno! Ali oduvijek sam mislio: ovo je mjesto posuđeno. I, zasigurno, koliko smo inteligentni ili koliko smo evoluirali, trebali bismo moći ostaviti nešto bolje za sljedeću generaciju." 

Rekao je da je uništavanje okoliša "zastrašujuće". No, ovo nije prvi put da princ Harry govorio o okolišu, ekologiji i onečišćenjima koja pogađaju svijet na mnogim razinama.

Jednom prilikom vojvoda od Sussexa upozorio je da je kupovina voća i povrća zamotanog u plastiku: "Prljava navika koje se normalizirala."

Upitao je kako je postalo toliko uobičajeno kupovati oguljeno, prepakirano povrće, napomenuvši kako to nema smisla. Vojvoda je tada razgovarao s malom skupinom mladih aktivista na konzervatorskom događaju u dvorcu Windsor, kojim je predvodila vodeća primatolog dr. Jane Goodall. Pozvao ih je da ispitaju zaposlenike supermarketa o njihovim pravilima pakiranja i alternativama plastičnim pakiranjima.

Podržao WWF Prvi u Hrvatskoj: Hotel Esplanade podržao "zero food waste"!

Novi zakon Panama zabranila plastične vrećice i zakon je odmah stupio na snagu!

Posjeti missZDRAVA.hr