Uzrujana Greta Thunberg: 'Nećemo vam dopustiti da se izvučete'

YouTube/Global News
Na Samitu o klimatskim akcijama 2019. održanom u New Yorku, aktivistica Greta Thunberg vidno emotivno potresena i sa suzama u očima obrušila se u svom govoru na čelnike država i optužila ih da se brinu samo o novcu dok je svijet zbog klimatskih promjena na rubu propasti.
Vidi originalni članak

Na poziv generalnog tajnika UN-a, Antónia Guterresa, svjetski čelnici došli su na klimatski samit u New Yorku kako bi iznijeli konkretne i realne planove za poboljšanje nacionalno određenog doprinosa do 2020.

"Samit o klimatskim akcijama 2019: Utrka koju možemo pobijediti. Utrka koju moramo pobijediti" održao se u New Yorku. Posjetila ga je i Greta Thunberg, mlada švedska aktivistica, održala govor, te poručila vodećim čelnicima država da su izdali njezinu generaciju time što nisu riješili pitanje emisije stakleničkih plinova i pitala ih "Kako se usuđujete?"

Navela je da su joj ukrali snove i djetinjstvo sa svojim ispraznim riječima.

Eko junakinja stoljeća Promjene koje je potaknula Greta Thunberg!

"Nećemo vam dopustiti da se izvučete. Sada, točno ovdje mi povlačimo liniju. Svijet se budi i promjena dolazi sviđalo se to vama ili ne.", zaključila je.

Globalni štrajk za klimu prethodio je navedenom samitu. Više od 4 milijuna ljudi iz 163 države je sudjelovalo, a u Hrvatskoj se odvijao u četiri grada - Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

Globalni prosvjed za klimu Uz povike 'Eko - ne ego' i Hrvati su prosvjedovali za klimu!

"Naša kuća u plamenu", knjiga je Grete Thunberg koja govori o jednoj obitelji koja se sa svojom osobnom krizom nosi tako što se počinje baviti jednom još većom krizom, krizom našeg planeta. Knjigu je moguće naručiti, a kao službeni datum dolaska knjige u Hrvatsku, u vrijeme pisanja ovoga članka, naveden je 25. rujna 2019. godine.

Strastvena zagovornica promjena Najpoznatiji citati i govori Grete Thunberg!


 

Posjeti missZDRAVA.hr