Turistkinja se popela na drevnu piramidu, ljutiti posjetitelji ju gađali i vrijeđali

shutterstock Piramida u Chichén Itzi jedno je od sedam svjetskih čuda
Lokalno stanovništvo i posjetitelji vrijeđali su turistkinju te ju polijevali vodom
Vidi originalni članak

Društvenim mrežama se proširila snimka turistkinje koja se popela na drevnu piramidu El Castillo u Chichén Itzi u Meksiku, iako je to još 2008. godine Nacionalni institut za antropologiju i povijest izrazito zabranio. Osim što je prekršila pravila i očekuje ju kazna u iznosu od 18 do 38 tisuća kuna, turistkinja je povrijedila i lokalno stanovništvo te ostale posjetitelje koji su ju na podnožju piramide dočekali s uvredama. Osim što su joj vikali da zaslužuje zatvorsku kaznu i da je to što čini grozno, neki su ju počeli gađati i zalijevati vodom. 

@angelalopeze this is so disrespectful… don’t mess with my Mexican people 🇲🇽 #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral ♬ original sound - ang

Komentari na društvenim mrežama bili su podijeljeni. Dok je većina bila uz ljutite posjetitelje koji oštro osuđuju njezin potez, neki ipak smatraju da je njihova reakcija bila neprimjerena. 

Penjanje na piramidu je zabranjeno nakon incidenta

Piramida u Chichén Itzi jedno je od sedam svjetskih čuda i godišnje se u Meksiko uputi tisuće i tisuće turista kako bi vidjeli ostatke hrama drevnih Maya. Piramida je visoka 23 metra, ima stepenište sa četiri strane, a na samom vrhu se nalazi hram. Iako je nekada bilo dozvoljeno popeti se do samog hrama, penjanje je zabranjeno 2008. godine nakon incidenta u kojem je osoba pala niz stepenice i izgubila život, prenosi MT. Osim toga, penjanje je zabranjeno kako bi se sama piramida očuvala. Oko piramide je izgrađena šetnica kojom turisti mogu obići samu građevinu i vidjeti ju sa svih strana. 
 

putovanja Mještani otkrili u čemu turisti najviše griješe kad dođu u njihovu zemlju

Posjeti missZDRAVA.hr