Trendovi eko-hrane i kozmetike u svijetu

Zdrava Krava posjetila je međunarodni sajam organskih i prirodnih proizvoda 'Sana' u Bologni. Posjetitelji 26. sajma po redu u četiri dana, od 6. do 9. rujna imali su priliku vidjeti inovacije u svijetu organskih proizvoda, upoznati se s proizvođačima i sudjelovati na mnogobrojnim predavanjima. U video prilogu pogledaj kako je bilo na Sani  
Vidi originalni članak

Više od 620 izlagača

Ovogodišnji sajam Sana bio je organiziran i podijeljen na tri odjela: hranu, wellness i druge prirodne proizvode. Sana je jedini sajam u Italiji koji je posvećen isključivo organskim i prirodnim proizvodima, a ove godine je na njemu sudjelovalo više od 620 izlagača. Sektor izlagača organske prehrane raste već treću godinu za redom zbog velikog interesa kupaca, a ove godine se i broj stranih izlagača povećao 40 posto u odnosu na prošlogodišnji sajam.

Posjetitelji su mogli razgledati certificirane organske prehrambene proizvode te proizvode s posebnom namjenom, poput onih bez glutena i laktoze. Posebna pozornost na sajmu je bila posvećena ekologiji u svakodnevnom životu pa je bilo mnoštvo izlagača ekoloških sredstava za čišćenje doma i pranje rublja. Sve izložene proizvode posjetitelji su mogli kupiti u velikom organskom shopu koji se na sajmu prostirao na površini većoj od 1000 kvadratnih metara.

Bioraznolikost kao trend

Dio sajma bio je posvećen inovacijama pa je tako predstavljeno više od 250 noviteta koji se ističu po inovativnosti transformacije i ambalaže s fokusom na očuvanje i održivost okoliša. Održano je više od 60 predavanja i seminara na kojima su posjetitelji imali priliku poslušati mnogobrojna predavanja o aktualnim temama i trendovima u proizvodnji organskih i prirodnih proizvoda.

Središnje događanje Sane bila su brojna predavanja na temu bioraznolikosti na svih pet kontinenata, a predavanjima se željela naglasiti važnost prehrane cijelog planeta, što će ujedno biti tema Expo sajma koji će se održati 2015. godine. Sajam Sana će se sljedeće godine povezati s Expo sajmom te će zajedno obrađivati teme o organskoj hrani i bioraznolikosti.

Više o tome kako je bilo na sajmu Sana pogledaj u video prilogu.

Video je snimila Jasna Duspara, a montirao Davor Batisweiler.

Posjeti missZDRAVA.hr