Lisica spašena iz bazena punog ulja u Zagrebu

Azil Dumovec/Facebook Lisica jako sliči na psa te smo pitali djelatnike Dumovca jesu li sigurni da je riječ o lisici. Djelatnici su potvrdili da je riječ o lisici.
U bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na Žitnjaku u Zagrebu upala je lisica koja je uspjela preživjeti zahvaljujući dasci koja se našla u bazenu. Lisicu su uz pomoć vatrogasaca spasili službenici azila Dumovec. Lisica jako sliči na psa te smo pitali djelatnike Dumovca jesu li sigurni da je riječ o lisici. Djelatnici su potvrdili da je spašena životinja lisica, a ne pas.
Vidi originalni članak

"Lisicu je u bazenu uočio jedan Zagrepčanin, no koliko je dugo bila tamo, hvatači iz Dumovca ne mogu procijeniti. Betonski rub bazena visok metar i pol onemogućio je lisici da se sama spasi", piše Index.hr.

Nakon dojave lisicu je u srijedu popodne spasila terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Dumovec te ju je odvezla u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta.

"Akcija spašavanja lisice iz bazena s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na Žitnjaku uspješno je okončana! Hvala, vatrogascima iz Vatrogasne postrojbe Zagreb na pomoći!", napisali iz azila Dumovec na Facebooku.

 
 
 

"Ne zna se koliko je dugo lisica bila u bazenu. Sva je izmučena i natopljena starim uljem, a u preživljavanju joj je pomogla daska na koju se popela. Vozimo je u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Nadamo se da će biti dobro", napisali su iz Dumovca odmah nakon što su spasili lisicu.

 
Posjeti missZDRAVA.hr