Jednostavnim trikom provjeri je li staza prevruća za šape tvog psa!

Guliver/Shutterstock
Trenutne vrućine postaju nam nepodnošljive, osim ako si sretnica koja je otišla na more. No, u svakom slučaju sigurno ne razmišljaš o tome da hodaš bosa po pločniku, naravno iz više razloga, ali izvodiš li svog psa u šetnju po ovoj vrućini? Možda bi trebala promisliti o tome.
Vidi originalni članak

Unilad prenosi da većina ljudi ne shvaća štetu koju čini, stoga je Blue Cross izdao upozorenje da vlasnici pasa trebaju obaviti "test za nogostup" prije nego što prošetaju svog ljubimca. Nažalost, ovo upozorenje dolazi nakon što je pas Buster zadobio opekotine na jastučićima šapa nakon šetnje po vrućem nogostupu. Buster je prevezen u bolnicu za životinje Blue Cross Hammersmith gdje su ga pregledali i liječili od opekotina.

Tracey Parnell, veterinarska sestra iz veterinarske bolnice Blue Cross, rekla je: "U ovo vruće vrijeme pse treba šetati samo ujutro i navečer. Jednostavan test je skinuti vlastite cipele i stajati na stazi. Ako pet sekundi ne možeš izdržati na stazi, nije sigurno za šetnju psa. Busterov vlasnik nije bio svjestan da njegov pas hoda po vrućoj stazi i želi obavijestiti druge vlasnike pasa o opasnostima."

Buster nosi posebne čizme koje mu pomažu u smirivanju boli šapa, ali se očekuje potpuni oporavak. Blue Cross također preporučuje šetnju pasa po travi. Šetnja pasa tijekom dana u trenutnim rekordnim temperaturama može dovesti do toplotnog udara, što isto tako može biti kobno.

Američki buldog zvan Finlay zamalo je umro od toplotnog udara dok je bio vani s vlasnicom. Jednogodišnjak, koji je rođen s tri noge, pregrijao se kada ga je vlasnica Shona McLaren povela u šetnju lokalnim parkom u Glasgowu. Osvrćući se na incident, Shona je rekla da se brzo počela brinuti da nešto nije u redu. Rekla je: "Uvijek nosim vodu da je Finlay popije i obavljamo kratke šetnje. Tom prilikom su se neka djeca počela igrati s njim, a on je trčao naokolo nekoliko minuta. Vidjela sam ga kako se hladi i zabrinula sam se da mu je možda prevruće, pa sam ga odlučila odvesti kući da se ohladi."

Mikročip je otkrio istinu Žena udomila psa iz azila i otkrila da je to njezin pas iz djetinjstva

Kad je došao kući, Finlayevo disanje postajalo je teže prije nego što se srušio. Odjurili su u bolnicu za kućne ljubimce Glasgow East PDSA, gdje su ga podvrgli terapiji kisikom, a sada se u potpunosti oporavio. 

Preporučujemo ti da ljeti posvetiš posebnu brigu svome psu!

Posjeti missZDRAVA.hr