Veganska majoneza s konopljom

Konopljino ulje je lako probavljivo i ugodnog, blagog, orašastog okusa. Upotrebljivo je u raznim kombinacijama - može poslužiti za salatu, ali možeš ga dodati i u biljna mlijeka. guste sokove, juhe, razne namaze, sve vrste pesta. Posebno je ukusno u izradi majoneze. U članku potraži recept za domaću vegansku majonezu iz knjige 'Hladno prešana ulja'' u izdanju Planetopije 
Vidi originalni članak

Više o knjizi pročitaj ovdje.

Domaća veganska majoneza:

  • 3/4 šalice sojinog (nezaslađenog) mlijeka
  • 1 i 1/2 žlica limunovog soka
  • 1 žličica dijonskog senfa
  • 3/4 šalice konopljinog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema: 

  • Miješaj prva četiri sastojka u blenderu ili štapnim mikserom oko pola minute.
  • Dok miješaš, polako dodaj ulje, dok smjesa ne postane homogena, glatka i gusta.
  • Dodaj sol i papar.
  • Probaj i dodatno začini ako je potrebno. 
  • Majoneza može stajati u hladnjaku nekoliko dana, a najbolja je ako se posluži svježa.

Zanima te specijal o jestivim uljima?

Posjeti missZDRAVA.hr