Čuda prirode: Lavica kojoj su ubijeni mladunci posvojila bebu antilopu

Screenshot YouTube
Fotograf Gordon Donovan iz New Yoka snimio je nevjerojatne prizore iz afričke divljine. U Nacionalnom parku Etosha u Namibiji, u potrazi za hranom, jedna je lavica umjesto da pojede svoj plijen, posvojila bebu antilopu.
Vidi originalni članak

Dailymail prenosi ovu predivnu priču koja još jednom dokazuje koliko je prirodna čudnovata i kako uvijek uspije iznova iznenaditi.

čudni prijatelji Ostavljeni u skloništu, ovaj pas, mačka i štakor postali su nerazdvojni prijatelji

neobičan morski pas Neobičan morski pas prava je maza i stalno posjećuje svoga prijatelja ronioca

Za ove genijalne snimke zaslužan je Gordnon Donovan koji opisuje kako se dogodila ova nevjerojatna situacija: "To je bio bizaran, ali zadivljujuć prizor. Bio sam uzbuđen kad su se lavovi pojavili, a kad je lavica zarobila antilopu, pripremio sam se na scenu ubijanja", prisjeća se Donovan.

"Ali, do toga uopće nije došlo, već ju je počela čistiti. To je taj misteriozni put prirode, nikad ne znaš što će se sljedeće dogoditi", nastavlja. 

"Nakon toga je zaštitila posvojenu antilopu od drugih lavova. ovo su trenuci kojima se nadam kada idem u Afriku", objašnjava Donovan.

Ova se scena događala nekih 2 sata, koliko ih je Donovan promatrao, a u međuvremenu je lavica obranila mladunče i od grupe gladnih trudnih lavica koje su ga htjele proždrijeti. 

Pedesettrogodišnji fotograf je kasnije saznao od jednog od vodiča u nacionalnom parku kako je lavici jedan od dominantnih lavova u čoporu ubio sve mladunce, možda je ona pronašla svoga, samo na malo neuobičajen način.

Provjeri i kako izgleda najsmrtonosnija mačka na svijetu u koju ćeš se odmah zaljubiti. 

Posjeti missZDRAVA.hr