Ako se pitaš kako pomoći Australiji, evo par ideja

STRINGER/REUTERS/PIXSELL
Više od pet milijuna hektara je izgorjelo u Australiji. Požari utječu na pola milijarde životinja. Tisuće ljudi napustilo je svoje domove. Ovo je strašno, a kriza i dalje traje.
Vidi originalni članak

"Kiša je u ponedjeljak donekle donijela olakšanje vatrogascima, ali pljuskovi nisu bili dovoljni da zaustave velike i opasne požare.Blaga kiša i nešto umjereniji uvjeti usporili su požare i omogućili dostavu namirnica izoliranim zajednicama, rekao je Viktorijski premijer Daniel Andrews za 3AW radio. U Canberri je kvaliteta zraka i dalje na životno opasnoj razini.

Vlasti su građanima savjetovale da ostanu u svojim domovima, jer je u centru grada indeks kvalitete zraka u ponedjeljak ujutro bio 1400., prema podacima ministarstva zdravstva. Bilo što iznad 200 smatra se opasnim", piše 24 sata i prenosi:

"Australska vlada će se obvezati na dodatne dvije milijarde australskih dolara tijekom sljedeće dvije godine da pomogne pokriti cijenu obnove  nakon požara, rekao je premijer Scott Morrison u ponedjeljak, a bude li potrebno i daljnje financiranje, bit će omogućeno."

Preživjele životinje u groznom stanju U požarima u Australiji stradalo gotovo pola milijarde životinja

Zbog požara nije došao na dodjelu Zlatnog globusa 'Tragedija u Australiji posljedica je klimatskih promjena', poručio je Russell Crowe

WWF Adria savjetuje kako možeš pomoći Australiji stradaloj od požara

  • Doniraj australskom Crvenom križu koji aktivno pomaže ljudima stradalima u požarima: https://fal.cn/35RyK
  • Pomozi WWF-u u Australiji da obnovi zemlju za ljude i divlje životinje kada vatre ugase: http://bit.ly/35owN7q

Posjeti missZDRAVA.hr