Robbie Williams priznao koji je stvarni razlog njegovog debljanja

Guliver/Shutterstock
Supruga kaže kako je Robbie stalno na dijetama. Iako danju pazi na prehranu i mahnito vježba, pjevač se noću budi i pohara hladnjak.
Vidi originalni članak

Otkad su mu kao tinejdžeru rekli da je debeo, Robbie je stalno na dijetama. Jedino kad jede nezdravo i slatko jest usred noći dok mjesečari, pa toga nije niti svjestan - kaže Ayda Field (37), supruga pjevača Robbieja Williamsa (42). 

Night Eating Syndrome

Iako danju pazi na prehranu i mahnito vježba, pjevač se noću budi i pohara hladnjak. Sindrom noćnog jedenja smatra se poremećajem prehrane, ali i spavanja i raspoloženja. Osobe koje pate od ovog sindroma tijekom dana jedu manje od preporučene količine, a većinu kalorija, uglavnom slane i slatke hrane, unose navečer ili tijekom noći.

Relativno nov pojam - Night Eating Syndrome (NES) odnosno sindrom noćnog jedenja danas je prepoznat kao poremećaj prehrane. No, ovdje nije riječ samo o poremećaju prehrane već i poremećaju raspoloženja i spavanja. Noćni proždrljivci čine oko 1,5 posto ukupne populacije, a od tog problema pati 2 posto Europljana.

Oboljeli najčešće ne doručkuju

Oboljeti mogu biti osobe bilo koje dobi, no najčešće pogađa žene dobi 25 do 40 godina, iako ni muškarci nisu imuni na ovaj poremećaj. Neki doista pate od ovog sindroma, a neki samo hodaju po rubu, u situacijama kad su pod jakim stresom i velikim životnim izazovima. Oboljeli najčešće ne doručkuju i tijekom dana konzumiraju manje kalorija od prosječnog unosa. No, kako dan prolazi, potreba za hranom sve je veća, pa osobe pogođene sindromom više od trećine ukupnog dnevnog unosa kalorija konzumiraju nakon večere ili se pak bude noću kako bi nešto pojele.

Pročitaj više o ovom sindromu!

Posjeti missZDRAVA.hr