Nakon što se udebljala za ulogu, Petra Dugandžić počela s mršavljenjem

Petar Glebov/PIXSELL
Glumica Petra Dugandžić prije nekoliko dana završila je snimanje popularne serije Nove TV "Zlatni dvori" . U seriji je tumačila lik Slavonke Kate i za tu ulogu se morala dosta udebljati. Sad počinje s procesom povratka na staru liniju, a za Zdravu Kravu govori koliko fizički izgled utječe na ženstvenost i ima li smisla obilježavati 8. mart.
Vidi originalni članak

Bitna je pozicija žene svaki dan, svake godine

"Snimanje serije 'Zlatni dvori' bilo je najvedrije poslovno razdoblje koje nikad neću zaboraviti. Tih 9 mjeseci privatni život morao je malo pričekati. Ne samo zbog tempa snimanja, već i moje koncentracije na projekt i lice koje sam igrala. Tek sada kad smo završili, shvatila sam koliko sam Katu zavoljela i koliko nedostaje. No obitelj i prijatelji su me strpljivo čekali, sada svaki izgubljeni trenutak nadoknađujemo", priča Petra Dugandžić kako su joj protekli mjeseci snimanja serije i otkriva ima li već nove poslovne planove:

"Nisam osoba koja voli planirati, vjerujem da se život događa. Ponuda nekih ima, no još uvijek si uzimam vremena za odmor i punjenje baterija." O obilježavanju 8. marta kaže da je lijepo i simbolično slaviti žene jednim danom u godini jer sve volimo dobiti cvijet ili čestitku, ali smatra da se pozicijom žene u društvu treba baviti tijekom cijele i svake godine.

Glumica u potrazi za esencijom ženstvenosti

Zbog brojnih uloga koje je odigrala u TV serijama i kazalištu Petra Dugandžić imala je priliku tumačiti žene različitih karakternih osobina i izgleda te tako promisliti i iskusiti što je princip ženstvenosti, ono što ženu čini privlačnom. "Uvijek sam osjećala da privlačnost dolazi iznutra. A uloge su itekako pomogle da progledam kroz tuđe oči. Doduše svaki lik koji igram bazira se prvenstveno na meni, na to samo dodajem ili oduzimam ono u čemu se razlikujem od uloge. Cijeli život promatram i analiziram ljude, mi glumci moramo biti znatiželjni, upijamo kao spužve u svakodnevnom druženju s raznim ljudima. I usudila bih se zaključiti da je manje više. Da se ženstvenost, seksepil, privlačnost, kako god to nazivali, pojačava kad ima mjeru, neku vrstu staloženosti i nježnosti", zaključila je Petra.

"Nakon dosta frustracija uspjela sam zavoljeti deblju verziju sebe"

Za potrebe uloge u "Zlatnim dvorima" se vidno udebljala, Petra objašnjava je li joj to bila teška odluka: "Odlučila sam se naglo, bacila se u to, jer me zaintrigirala uloga. Bilo je borbe sa samom sobom, bilo je i straha, no s vremenom sam zahvaljujući Kati i sebe zavoljela u novom tijelu, po prvi put u životu. Napokon sam bila slobodna, bez frustracija i ograničenja. Željela bih da se svaka žena osjeća tako u svome tijelu."

Proces mršavljenja objavljivat će na društvenim mrežama

Petra je počela s procesom mršavljenja, o čemu kaže: "Krenula sam s procesom mršavljenja. Želim se vratiti u svoju bazu, budući da to moja profesija zahtjeva. Motivacija je jaka i imam volju, jer iskreno priželjkujem potpuno drugačiju ulogu. Trenutno sam na čišćenju sokovima i smoothie- ima koje će trajati tjedan dana, nakon toga par mjeseci ciljanog treninga s prilagođenom prehranom, a kad skinem višak kilograma nastavljam održavati liniju i formu. Cijeli proces objavljivati ću na svojim društvenim mrežama, kao svojevrsni dnevnik."

Znakovi da je tijelo previše kiselo i kako smršavjeti uz alkalnu prehranu.

Posjeti missZDRAVA.hr