Nikolina presretna i lakša za 9 kg!

Nakon prvih šest tjedana Nikolina je izgubila devet kilograma, a obujam struka smanjio joj se za šest centimetara. Novim izgledom i rezultatima naša je kandidatkinja više nego zadovoljna, a kaže kako njeno samopouzdanje raste sa svakim izgubljenim kilogramom
Vidi originalni članak

U varaždinskoj Poliklinici Sunce Nikolina je potvrdila ono što je već i sama znala – u šest tjedana projekta "Mršavimo zajedno" izgubila je devet kilograma.

Nikolina se za mršavljenje odlučila zbog težine od 82 kilograma. Zahvaljujući pomno isplaniranom jelovniku i vježbanju uz osobnog trenera na polovini projekta uspjela je broj kilograma smanjiti na 73, dok se obujam njenog struka, s početnih 82 cm, smanjio na 76 centimetara. 

Važem se svaki dan

‘Znala sam koliko kilograma imam jer se svaki dan važem i na taj način provjeravam rezultate uloženog truda i rada, no nisam znala koliko sam centimetara izgubila i namjerno sam taj dio ostavila kao iznenađenje samoj sebi’, govori Nikolina.

‘Na početku akcije vaga je pokazivala 82 kilograma, obujam struka bio je 82 centimetara, a bokova 107,5 centimetara. Sada, na pola puta stanje je i više nego zadovoljavajuće. Vaga pokazuje 73 kilograma, obujam struka iznosi 76 centimetara, a bokova 96 centimetara.

Super! Uistinu sam prezadovoljna’, kaže naša kandidatkinja. 

Kilogrami padaju, samopouzdanje raste

‘Svjesna sam da sam izgubila više kilograma nego što je to nutricionistica Mirja Jošić predvidjela, no ovakve rezultate propisujem pretrpanom rasporedu, ispunjenjima obavezama što privatnim, što vezanim uz ovu akciju.

U svoj toj strci s vremenom jedem manje od onog što mi je jelovnikom propisano’, govori Nikolina i dodaje kako se joj sa svakim kilogramom manje samopouzdanje raste stepenicu više. 

'Podrške pršte sa svih strana, od dečka i moje obitelji, prijatelja i kolega, cura iz Body Creatora, trenera Marina pa sve do vježbača iz fitness centra Coning koji dijele istu ili sličnu sudbinu sa mnom ili pak istu želju i motivaciju za promjenom’, priča naša kandidatkinja.

Trud se isplatio

Nikolina se osjeća puno bolje, vedrije i pozitivnije, te ima još veću motivacije sada kad je dokazala sebi kako se trud doista isplati. Odjeća joj je postala prevelika, pa u šali kaže kako je dobro da se broj noge ne smanjuje s kilogramima, jer bi joj trebale nove cipele skoro svaki dan.

'Približila sam se onoj početnoj želji - gubitku od 10 kilograma, dobila sam dobar vjetar u leđa i svakako na sljedećem mjerenju očekujem da će vaga pokazivati manje od 70 kilograma. Jer ja to mogu', optimistična je Nikolina.

Komentar nutricionistice

'Nikolinini rezultati na pola puta pokazuju kako ona odlično napreduje', smatra nutricionistica Vitaminoteke, Mirja Jošić.

‘Ona je do sada izgubila devet kilograma i čak šest centimetara u struku što pokazuje da se uz redovito vježbanje također strogo pridržava propisanog jelovnika’, govori Mirja.

‘Nikolini nije bio problem izraditi jelovnik jer je pokazala volju za isprobavanjem novih namirnica i okusa i izjavila je da je zadovoljna dijetom i da ne gladuje’, zaključuje nutricionistica Mirja Jošić.

Posjeti missZDRAVA.hr