Ljeto u znaku zdravog deserta

Petra u svom novom dnevniku otkriva kako je cijela njena obitelj počela uživati u jelima s dijetnog jelovnika, pa sada ponovno kuhaju jedan zajednički obiteljski obrok. I svoje je prijatelje naša kandidatkinja potaknula na zdraviji način prehrane, a omiljeni ljetni desert više im nije sladoled već - voće!
Vidi originalni članak

I na dijeti uživam u hrani

Novi jelovnik koji mi je nutricionistica Mirja napravila nadmašio je sva moja očekivanja. Prethodni su mi bili super i po svakom zalogaju su mi odgovarali, ali novi je remek-djelo. Sve je iskombinirala tako da stvarno uživam - i u pripremi, i u konzumaciji.

Čak su i moji ukućani oduševljeni jelima, nisu navikli na takav način pripreme hrane i neke namirnice su nam skroz nepoznate. Sestre i brat vide koliko ja uživam u novim okusima, pa im ni sami ne mogu odoljeti.

Podjela hladnjaka

Sada ponovo spremamo samo jedan obrok, jer sam shvatila kako nema smisla kuhati samo za sebe kad je njima skoro ukusnije nego meni. Posebno im je drago uzeti primjerice voće s moje police (podijelili smo hladnjak na moje i "njihovo") iako to isto imaju i na svojoj.

Roditelji su tvrđi orah, ali i oni polako odustaju od svojih navika u prehrani.

I prijateljima odgovara moj jelovnik. Znaju da kod Petre uvijek ima nešto za prezalogajiti, jer međuobroke jedem na svim mogućim mjestima, ovisno gdje se zateknem u tom trenutku.

Iako im je početku bilo zabavno i šalili su se na moj račun, kasnije su mi se pridružili u konzumaciji kako bi naposljetku kupovali hranu koju i ja mogu jesti, tako da sad za desert umjesto sladoleda jedemo jabuku svi, a ne samo ja.

S planerom je lakše

I psiholog Igor bi trebao biti ponosan na mene jer sam konačno i ja popustila njegovim savjetima i nabavila planer, za koji sam mu cijelo vrijeme govorila kako mi ne treba, sve obveze sam memorirala u glavi.

Ne mogu reći kako to nije funkcioniralo, uvijek sam bila organizirana, ali u trenutku kad mi je rekao kako nije problem pamtiti, može i on to, ali s planerom je lakše, odlučila sam kupiti planer. Trenutno sam na pola puta: i dalje pola pamtim, a pola zapisujem.

Najdraža potpora

Zbog nekih nepredviđenih obiteljskih okolnosti nisam bila u mogućnosti vježbati cijeli jedan tjedan, i to mi je stvarno teško palo.

Iako sam prije projekta "Mršavimo zajedno" bila osoba koja se mrzi znojiti i nije sklona vježbanju, sada mi je čak bilo teško zaspati znajući da se toga dana nisam pošteno umorila na treningu.

Ne moram ni spomenuti da su i dani, bez najbolje trenerice na širem dalmatinskom području, Renate, bili katastrofalni. Njena potpora mi je najvažnija i njena pohvala i kritika za mene imaju najveću važnost.

Naravno da cijenim i ostale pohvale, koje sada čujem sve češće i češće, ali ih primam s dozom opreza, kako se ipak ne bih umislila.

Posjeti missZDRAVA.hr