Bez gladi smršavio 12 kilograma

Robert Tomić Zuber je u samo dva mjeseca trajanja projekta 'Mršavimo zajedno' premašio sva očekivanja nutricionista i uspješno skinuo 12 kilograma. Naš kandidat se pohvalio kako je usprkos strogom planu prehrane i vježbanja, te poslovnim i privatnim obavezama također položio zadnja dva ispita na fakultetu
Vidi originalni članak

U dva mjeseca 12 kilograma manje

34- godišnji novinar i voditelj je prije dva mjeseca sa 118 kg imao čak 35 kg previše i spadao je u pretilost prvog stupnja. Ipak, sam sebe nikad nije smatrao predebelim. Na sudjelovanje u projektu ga je nagovorila supruga Diana Roko kojoj je smetalo što Robert stalno kuka da ga bole leđa i koljena.

Sa 118 kg nije se osjećao dobro i imao dovoljno energije, no niti dovoljno vremena za bavljenje sobom. Naše su nutricionistice iz Vitaninoteke stoga za njega osmislile poseban plan prehrane koji je uključivao hranu iz restorana Vivax, a uz to se tri puta tjedno nalazio s osobnim trenerom Domagojem Jugom Dujakovićem iz City Fitness& Spa centra i radio na poboljšanju kondicije i izgradnji mišićne mase, te odlazio na kozmetičke tretmane u TwinTime Wellness.

Također, redovito se nalazio sa sportskim psihologom Igorom Čerenšekom koji mu je bio od velike pomoći u organizaciji brojnih obaveza zbog čega je često bio u stresu. Tako je tijekom trajanja projekta 'Mršavimo zajedno'  čak uspio položiti zadnja dva ispita na fakultetu i usprkos obavezama osjećati se bolje nego ikad.

Na završnom vaganju na press konferenciji u Poliklinici Sunce imao je samo 106 kilograma – čak 12 manje nego na početku! U struku je izgubio 11 centimetara i smanjio indeks tjelesne mase pa se iz kategorije pretilosti 1. stupnja spustio u kategoriju prekomjerne tjelesne mase.

Bio sam na dijeti, ali nisam bio gladan

Cilj mu je bio izgubiti oko jedan kilogram tjedno, što je i više nego uspješno ispunio.

'Izbacio sam kruh i kontrolirao količinu pojedene hrane. Jeo sam češće i izbacio masnu, nezdravu hranu i gazirane napitke. Moram naglasiti kako nikad nisam bio gladan, što me jako iznenadilo, jer sam očekivao kako ću gladovati tijekom dijete. Ali, spasilo me je to što sam jeo više manjih obroka tijekom dana', rekao je Zuber.

Nastavljam putem zdravlja

'Zahvalio bih cijelom stručnom timu, svima koji su bili uz mene ova dva mjeseca i nije im bilo lako jer sam često kukao zbog nedostatka vremena od mnogih obaveza i tretmana. Moj cilj nije bio samo smršaviti, već se i bolje i zdravije osjećati, što sam postigao. Promijenio sam životne navike u čemu je veliku ulogu imala motivacija, i nastavit ću dalje istim putem', rekao je Robert na završnoj pressici u Poliklinici Sunce.

Pogledaj kako je prošla završna pressica projekta 'Mršavimo zajedno'...

Posjeti missZDRAVA.hr