7 ručkova od kojih tvoj struk sigurno neće postati širi
Teško se natjerati na pripremanje obroka kod kuće jer naravno puno je lakše za vrijeme radnog vremena naručiti nešto ili otići u obližnji restoran. Činjenica je da jedino ako sama pripremaš obroke možeš kontrolirati kalorijski unos i kvalitetu hrane.
Jednostavna priprema
- Salata od tunjevine - pomiješaj sadržaj konzerve s pola šalice kukuruza (također iz konzerve), jednom žličicom maslinovog ulja i malo limunovog soka, na pečenom krumpiru.
- Pureća pljeskavica - pljeskavicu od mljevenog purećeg mesa i začina ispeci na teflonu u malo maslinovog ulja. Serviraj je s kuhanim krumpirom ili drugim povrćem.
- Piletina na žaru - ispeci polovicu bijelog pilećeg mesa na žaru. Premaži ga senfom i uvij u list zelene salate. Na kraju obroka pojedi jabuku.
- Salata od mješanog povrća i piletine - salatu od nekoliko vrsta svježeg zelenog povrća začini vinskim octom. Serviraj uz dimljena pileća prsa.
- Kuhana piletina - kuhaj pola bijelog pilećeg mesa u vodi s polovicom kocke povrtne juhe. Kada je napola kuhano dodaj integralnu rižu ili neko drugo povrće.
- Začinjeni škampi - proprži 120 g škampa na malo maslinovog ulja, uz dodatak češnjaka, peršina, papra. Serviraj sa salatom od slatkog kupusa.
- Pečena puretina s ciklom - premaži pureći batak žličicom maslinovog ulja, senfom i curryjem, začini ga češnjakom i ispeci. Serviraj uz salatu od kuhane cikle.