7 ručkova od kojih tvoj struk sigurno neće postati širi

Thinkstock
Teško se natjerati na pripremanje obroka kod kuće jer naravno puno je lakše za vrijeme radnog vremena naručiti nešto ili otići u obližnji restoran. Činjenica je da jedino ako sama pripremaš obroke možeš kontrolirati kalorijski unos i kvalitetu hrane.
Vidi originalni članak

Jednostavna priprema

  • Salata od tunjevine - pomiješaj sadržaj konzerve s pola šalice kukuruza (također iz konzerve), jednom žličicom  maslinovog ulja i malo limunovog soka, na pečenom krumpiru.
  • Pureća pljeskavica - pljeskavicu od mljevenog purećeg mesa i začina ispeci na teflonu u malo maslinovog ulja. Serviraj je s kuhanim krumpirom ili drugim povrćem.
  • Piletina na žaru - ispeci polovicu bijelog pilećeg mesa na žaru. Premaži ga senfom i uvij u list zelene salate. Na kraju obroka pojedi jabuku.
  • Salata od mješanog povrća i piletine - salatu od nekoliko vrsta svježeg zelenog povrća začini vinskim octom. Serviraj uz dimljena pileća prsa.
  • Kuhana piletina - kuhaj pola bijelog pilećeg mesa u vodi s polovicom kocke povrtne juhe. Kada je napola kuhano dodaj integralnu rižu ili neko drugo povrće.
  • Začinjeni škampi - proprži 120 g škampa na malo maslinovog ulja, uz dodatak češnjaka, peršina, papra. Serviraj sa salatom od slatkog kupusa.
  • Pečena puretina s ciklom - premaži pureći batak žličicom maslinovog ulja, senfom i curryjem, začini ga češnjakom i ispeci. Serviraj uz salatu od kuhane cikle.
     
Posjeti missZDRAVA.hr