Hrana 25. studenoga 2017.

Probaj joj odoljeti: Čokoladna torta s kremom od kestena

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj) ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu pospi karameliziranim kestenima prelij ostatkom glazure i ostavi u hladnjaku na par sati.

Biskvit

  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • prašak za pecivo
Možda te zanima... Cheesecake s kesten pireom i čokoladom, neodoljiva kombinacija Hrana

Krema

  • 250 g kesten pire
  • 250 ml vrhnje za šlag
  • 1 kom šlag fix
  • 20 g čokolada za kuhanje
  • 1 kom vanilin šećer
  • tamni rum
  • Karamelizirani kesteni
  • 10 kom kesten
  • 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • voda
  • vrhnje za šlag
Rav-Uspr Možda te zanima... Čokoladni ravioli s kestenima i kupinama Hrana

Glazura

  • 100 ml vrhnje za šlag
  • 100 g čokolada za kuhanje
kesteni Možda te zanima... Pečeni kesten sadrži više vitamina, a kuhani veću količinu mineralnih sastojaka Hrana

Priprema

  • Biskvit: dobro pomiješaj sve sastojke i izli ih u kalup peci na 180° oko 10 min izvadi i ohladi
  • Krema: pomiješaj kesten pire s vanilin šećerom i rumom umiješaj šlag s kremfiksom i polako dodaji u kesten pire na kraju dodaj izribanu čokoladu
  • Karamelizirani kesteni: otopi šećer s vodom kada se počnu stvarati mjehurići dodaj zagrijano vrhnje nakon što karamel dobije lijepu boju makni s vatre i umiješaj usitnjene kestene (ne pire, već sitne komadiće) ostavi da se hladi
  • Slaganje: biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj) ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu pospi karameliziranim kestenima prelij ostatkom glazure i ostavi u hladnjaku na par sati

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.