Hrana 28. studenoga 2014.

Bezglutenska torta od naranče i badema

Tort-Uspr_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Blogerica portala Gastro.hr Lorenka Copić pripremila je ukusnu zimsku tortu u kojoj glavnu ulogu igra naranča, ali ovoga puta u kombinaciji s bademima. Tortu možeš poslužiti za doručak uz šalicu toplog čaja ili kakaa ili kao laganu večeru

Sastojci:

  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 4 kom jaje kokošje (cijelo)
  • 250 g šećer, kristal
  • 300 g bademi, mljeveni
  • 1 mala žlica prašak za pecivo

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 160 °C.
  2. Namaži 20 cm okrugli okvir za tortu.
  3. Naranče očisti, nareži na ploške, stavi u posudu za kuhanje.
  4. Dolij vode da prekrije naranče. Zakuhaj 10-tak minuta. Makni s vatre. Blenderom usitni u kašu.
  5. Pjenasto umuti šećer i jaja. Dodaj kašu od naranče, mljevene bademe, prašak za pecivo. Ručno promiješaj.
  6. Peci 1 sat. Ostavi da se ohladi.

Dobar tek!

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.