Hrana 19. kolovoza 2011.

Trilje s ljetnim povrćem

Trilja-Ljetno-Povrce450X300_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za idealan ljetni obrok potrebne su ti osnovne sezonske namirnice i malo mašte. Marinela ti preporuča rajčice i tikvice, koje su najbolje hrskave, gotovo svježe i ukusnu ribu trilju spojene u lagano, mediteransko jelo

Svježa riba i domaća kuhinja

Sigurno se ponekad zapitaš što skuhati u apartmanskoj kuhinji na godišnjem odmoru? Nakon svog odmora došla sam do zaključka da moram podijeliti s tobom nekoliko recepata koje možeš skuhati bilo gdje u nepoznatom apartmanu i tuđoj kuhinji.

Iako često ručam u restoranima dok smo na godišnjem, ipak se zaželim i svoje domaće kuhinje i kuhanja. Ako se nalaziš na nekom otoku ili negdje gdje nemaš blizinu velikog grada, moj savjet je da sa sobom poneseš barem dobar nož za čišćenje i filetiranje ribe, papir za pečenje i ako si ljubitelj vina – čaše za vino koje uvijek nedostaju u apartmanima.

Uz malo mašte, ako u apartmanu imaš pećnicu, a u blizini manju tržnicu i ribarnicu uvijek možeš pronaći ponešto od sezonskog povrća kao što su rajčice, tikvice i patlidžani. Od ribe će se uvijek nešto naći, ako nema trilja poslužit će i plavice ili lokarde.

Po ovim visokim ljetnim temperaturama volim kada je povrće hrskavo, gotovo svježe čak i ako ga pečem. A bez ribe ljeto je za mene nezamislivo i gotovo je svaki dan na mom tanjuru.

Isprobaj recept za trilje s ljetnim povrćem!

Sastojci za 4 osobe

  • 700-800 g trilja (4 veće trilje)
  • 3 rajčice
  • 4 manje tikvice
  • 1 veći ljubičasti luk
  • 12 listova bosiljka
  • maslinovo ulje, sol

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti trilje s ljetnim povrćem.

Priprema s guštom

  1. Sve je vrlo jednostavno. Očisti trilje i ostavi da se malo posuše na kuhinjskom papiru. Posoli ih iznutra i izvana.
  2. Operi tikvice.
  3. Manje tikvice ne trebaš guliti (što su manje to su sočnije). Nareži ih na tanke kolutiće debljine oko 2 mm. Posoli ih i ostavi sa strane.
  4. Oguli ljubičasti luk i nasijeci na tanke ploške od oko 1 mm. Posoli ih i ostavi sa strane dok ne pripremiš ostatak.
  5. Rajčice nareži na kriške.
  6. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  7. Pripremi četiri lista papira za pečenje veličine oko 30x30 cm.
  8. Na sredinu papira za pečenje stavi na dno rajčice, na njih tikvice i ljubičasti luk te na vrh bosiljak i na njega ribu trilju. Sve polij maslinovim uljem. Pažljivo preklopi papir za pečenje i zatvori kao da zamataš sir ili salamu u dućanu ili pak možeš stisnuti papari rukom na vrhu sa svih strana i zavezati špagom kao da radiš bombon. Ovo je teško objasniti bez slika, ali snaći ćeš se. Tako napravi četiri paketića i stavi ih na lim za pečenje.
  9. Peci oko 20 minuta u pećnici ovisno o veličini ribe.
  10. Možeš poslužiti i u papiru ili pažljivo izvadi na tanjur.

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.